Zvýšená hodnota aslo

Prosím o radu, při vyšetření krve mi byla zjištěna zvýšená hodnota ASLO 1300. Byl mi udělán výtěr z krku, kde se potvrdit streptokok sk. C. Vhledem k tomu, že mám alergii na penicilín a klacid, mi bylo řečeno, že léčba není nutná. Nemám žádné zdravotní problémy, pouze jsem dost unavená. Nemůže mi neléčený streptokok do budoucna způsobit nějaké problémy, například v těhotenství. Nemůžu nakazit někoho z mého okolí? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dano,

jedna věc je zvýšený hodnota ASLO - ta vypovídá o tom, že jste někdy v minulosti prodělala streptokokovou infekci, kdy to ale bylo se určit nedá. Zvýšená hodnota může přetrvávat i rok a nejedná se o žádné onemocnění. Druhá věc je pozitivní výsledek výtěru. Domnívám se, že byste měla být přeléčena antibiotiky. Kromě penicilinu a klacidu jsou dostupné i další preparáty.
Hezký den.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: