Zvysena hodnota aslo, zubni fokus, furunkly na hyzdich

Dobry den, mela bych otazecku i kdyz na vice zdrav. oblasti. Ziji v zahranici a nikdy jsem nebyvala nemocna. Je mi 23 let a zacaly se mi na tele objevovat furunkly (na hyzdich). Doktora jsem navstivila az pozdeji a mam zvysenou hodnotu aslo (uz se mi furunkly dlouho neudelaly a mam 656-kolik to muselo byt v dobe tvoreni furunklu, to netusim). Opravdu zvysena hodnota aslo je pouze po streptokokove infekci? Anginu jsem nemela ani jednou v zivote, mozna jednou jako dite. Pani zubarka mi den predtim nasla na zubu velikou pistel a zub se zkusila opravit. Pry to muze byt od zubu, ale ja vsude ctu, ze se to objevuje po streptokoku. Kde vsude muze byt? Nedala mi na to zadne prasky, ze az se vyleci zub, tak bude po problemu.jsem v Cr jen na tyden kvuli zubare a doktora a bojim se, ze se mi to na hyzdich objevi znova v zahranici. Pardon za dlouhy dotaz a dekuji za odpoved. :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ano, ASLO je laboratorní vyšetření vztahující se pouze na streptokokovou infekci. Jejím zdrojem mohl být ten zub a pokud se paní zubařce podařilo toto ložisko odstranit. mělo by to problém odstranit. Nicméně bych Vám ještě doporučil užívat homeopatický lék Streptococcinum v intervalu 1xtýdně ( nepíšete kde žijete, čili Vám nemohu poradit, jak jej můžete získat, ale vcelku by to neměl být problém ).

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: