Zvysena hodnota slinivky

Dobrý den před 3 týdny jsem byla na pohotovosti pro neurčitou bolest břicha po vyšetření rentgen negativní,ultrazvuk zjištěny cysty na játrech ale to prý je běžné výsledky krve vse v pořádku jen málo železa ale zvysena hodnota u slinivky ,břicho už mě neboli a za měsíc mam jít na krev ohledně te slinivky. Mam strach z výsledků tak se chci zeptat na Váš názor a jestli je ultrazvuk spolehlivý aby viděl nějaké změny na slinivce Děkuji G.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ultrazvuk není spolehlivá metoda k vyšetření slinivky břišní. Existují mnohem lepší zobrazovací metody pro tento orgán (ERCP, endosonografie, CT či magnetická rezonance). Zvýšené hodnoty v krvi (amyláza) bývají často při podráždění slinivky (to by mohl být Váš případ) např. po vydatné tučné hostině či alkoholu až vystupňované do zánětu slinivky, což je velmi bolestivý stav s nutností hospitalizace.

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x