Zvýšená hodnota tsh

Dobry den, prosim Vas o radu. Mam 40 rokov a vsimla som si, ze trochu priberam, i ked som nezvysila energeticky prijem. Kedze sa moja mama aj sestra lieci na hypotyreozu, doktorka mi vzala krv a vysla TSH 9,1. cholesterol. 5,5, ostatne hodnoty v norme. T4 obvodna nerobi. O 5 tyzdnov mam ist na endokrinologiu. Nemam ziadne ine priznaky hypotyreozy, minimalna unava, ziadne padanie vlasov, trosku silnejsia menstruacia, ale kratka... a to pracujem aj 10 hodin denne. Kym teda pojdem na tu endokrinologiu , zacala som pit vincentku / cca 0.5 l denne /+ selen + zinok. Neviem, ci robim dobre, ale za dva tyzdne som schudla kilo a menstruacne krvacanie je znovu normalne. Chcem sa opytat, ci je teda vhodne dodavat takto telu jod, kym neberiem lieky. A este jedna vec, mama ma dva uzly a sestre museli stitnu zlazu kvoli uzlovitosti vybrat celu.Vysledky mala dobre. Ja som taky typ, ktory hned vsetko hlada na nete a teraz sa bojim,ze tie uzly, ktore teda budem mat pavdepodobne aj ja, budu rakovinove. Viem, ze mi to neviete zdiagnostikovat, ale mozete mi aspon povedat, ci su to caste nalezy a ci su pritom nejake specialne priznaky. Tazko znasam taketo cakanie a niekedy mi je na odpadnutie pri pomysleni na navstevu endokrinologicky. Prikladam foto, vyzera to podla vas na pohlad na strumu?? Dakujem. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnota TSH je jen mírně zvýšená, bude potřeba dodělat další laboratorní vyšetření. TSH nevypovídá nic o možné rakovině. Případné uzly by odhalilo pouze ultrazvukové vyšetření. Myslím, že byste měla zachovat klid a s důvěrou se obrátit na endokrinoložku.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: