Zvysena hodnota tsh padani vlasu

Dobry den, je mi 47 let, cca 15 let se lecim s hypothyreosou, struma zrejme atroficka forma..Brala jsem Euthyrox 75, nyni cca 2 roky Euthyrox 100 krom Ne a ST jazdy den jefnu tabletu.Pisledni rok mam horsi obdovi,problemy s plotenkou, hosputalizace, soucasne se mi objevil problem s vkasy,ktery me posledni 2 mesize velmi zuzuje.Vladsy vypafavaji a uplbe zmenily svoji strukturu..jsou lamave a velmi a jemne...ubyli na polovinu. V noci se casto potim, jsem zimomriva.navstivila jsem dermatologa, dle nej vypadavaji glady diky SZ, hodnota u nej namerena byla TSH 12,600.. Ihned jsem sla k me lekarce endokrinolozce, ktera neverila vysledkum cizi laboratore a po delsim premlouvani mi nechala udelat rozbor..u ni jsou tyto hodnotu TSH 8,19 dale FT3: 3,3 a FT4: 16,5. Krom toho byl mirne zvysen hormon nafledvinek SDHEA 7,74 umol/l.Pi dokyorka me poslala na CT nadledvin. Hormonalni lecbu SZ vsak neupravila i presto, ze je hidnota TSH vyssi.Prosim o Vas nazor, zda je mozne, ze padani vlasu a jejich zhorsena kvalita je zapricinena vyssi hodnotou TSH. Dekuji mnohokrat..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše problémy, jak je popisujete, zejména padání vlasů, je dle mého názoru zapříčiněno stresem, který jste prožívala. Samotná zvýšená hodnota TSH na to nemá žádný vliv, neboť funkce štítné žlázy je zatím při zavedené terapii zachována v normě. Nicméně se domnívám, že by bylo vhodné poněkud léčbu upravit a vrátit se k dávkování Euthyroxu 7x75 ug/týden (případně i 6x100), aby se hladiny TSH upravily.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: