Zvýšená nervosvalová dráždivost

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o odborný názor. Vždy jsem se cítila zdravá a neměla jsem žádný závažnější zdravotní problém. Pravidelně jsem užívala pouze antikoncepci Lindynette 20. Poté co jsem ji vysadila jsem do půl roku otěhotněla a porodila 29. 1. 2013 císařským řezem v celkové narkóze. Od té doby se stále necítím ve své kůži. Po porodu jsem stále slabě krvácela mezi cykly, mým gynekologem nebyla zjištěna příčina. Doktora jsem změnila a ten dle výsledku moči zjistil zánět v močových cestách zřejmě v chronickém stavu. Je fakt, že po přeléčení MACMIROREM jsem jíž dále problémy s krvácením neměla. Jenže se mi zánět moč. cest poté rozjel a během následujících 12měsíců jsem užívala minimálně 8x chemoterapeutika MACMIROR. Dalo by se říct, že co měsíc to antb. Ačkoliv se snažím žít zdravě, vyvážená strava, dostatek zeleniny ovoce a v rámci možností pohyb. Po této antibiotické sérii jsem se začala cítit slabě. Dříve jsem sportovala hlavně cyklistika, turistika. Teď jsem hned vyčerpaná. Stále jsem unavená, protivná a pociťuji záškuby po těle. Hlavně ve víčku, rtu, sem tam v lýtkách, stehnech.. Nasadila jsem si magnesium - preparát (Magnesii lactici 0,5 tbl. Medicamenta) 3xdenně a stav se o víc jak 50% zlepšil. Teď o vánocích jsem měla silný zánět vedlejších dutin a průdušek – přeléčen opět antibiotiky Dalacin-c 300mg. A opět se záškuby zhoršily. Nechala jsem si u obchodního doktora udělat rozbor krve a test na boreliozu + cukr, tlak a vše v pořádku. Doktorka mě poslala na nerulogii, kde mi po „proklepnutí“ doktorka řekla, že mám zvýšenou nervosvalovou dráždivost a doporučila pokračovat v užívání hořčíku. Takže je možné, že mi tyto nervové problémy a celkový nynější stav způsobilo takové množství antibiotik a stačí dlouhodobé užívání hořčíku? A v jakém množství? A kdybych opět musela dostat z nějakého důvodu antb mám zároveň zvýšit i příjem magnesia? A Poslední otázka.. nemám si koupit spíše preparát typu vápník, hořčík, zinek? Ráda bych podruhé otěhotněla, ale momentálně se cítím jako by někdo ze mě „vysál energii“ a tak se těhotenství obávám a chtěla bych se dát dohromady. Děkuji za případnou odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Váš problém je komplexní a řešení není jednoduché. Svůj podíl má i ta antikoncepce a rozhodně ty antibiotika jen rozhodily nějakou křehkou rovnováhu. Hormony a antibiotika vpodstatě ucpaly přirozené detoxikační kanály těla a pak už se potíže jen hromadí a "zdravá strava", cvičení a spousta dalších věcí se prostě míjí účinkem.Ta zvýšená nervosvalová dráždivost, čili neurovegetativní dystonie ale může mít jinou příčinu. Spíš než jakékoliv přípravky typu magnezia či jeho kombinací bych Vám doporučil začít s detoxikací - jednak homeopaticky Thuya occidentalis 15CH 1xdenně 5 granulí cca na 3 měsíce a k tomu podpůrnou kůru gemmoterapeutiky ( tinktury z pupenů ) - Bříza, Fíkovník a Lípa - dávkování najdete na lahvičkách. Dál by Vám ale měl pomoci zkušený lékař - homeopat. Obzvlášť, pokud chcete ještě otěhotnět.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x