Zvýšená teplota a lymfocyty

Dobrý den, už měsíc a půl mám lehce zvýšenou teplotu, vždy do 37.4 nejvíc. Před měsícem jsem byla na krevních testech, které dopadly v pořádku, až na tyto odchylky: neutrofilní segment 0,374, lymfocyt 0,487, monocyt 0,122. Absolutní hodnota neutrofilů 1,77, lymfocytů 2,31. Nyní po měsíci jsem byla na testech znovu s prakticky stejnými výsledky. Sama se cítím víceméně v pořádku, jen mě pobolívají klouby a prsy spíše v podpaží. Po prohlídce u gynekologa na pohmat v pořádku, před půl rokem na UTZ také vše v normě. Kolem mě je sice spousta viróz, ale já sama jsem nebyla už řadu let nemocná. Nemohlo by se jednat třeba o lymfom nebo jiné onemocnění? Děkuji a přeji hezký den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chápu Vaší obavu z vážné choroby, ale myslím si, že se věc dá nejspíše vysvětlit proběhlou infekcí některým typem viru, se kterým se tělo "vypořádává" dlouho - těch je vícero, příkladem může být např. mononukleóza (průběh může být bez jiných nápadnějších příznaků...). Výsledky krevního obrazu neuvádíte kompletní, ale popsané odchylky by mohly odpovídat výše řečenému. Nicméně pokud stav trvá takto dlouho, nebylo by to obvyklé - k definitivnímu vyloučení vážnější choroby typu např. Vámi zmiňovaného lymfomu (v úvahu ale připadá celá řada jiných příčin, např. některá revmatická onemocnění) by byly potřeba podrobnější cílené krevní testy, které by měl již rozvážit specialista (v tomto případě jako první nejlépe hematolog). Domluvte se tedy na dalším postupu s Vaším praktickým lékařem, který by měl základní diagnostickou rozvahu provést, dát Vám příslušné doporučení a nezapoměňte se, pokud jste to již neučinila, u něj zmínit i o bolestech kloubů a obl. prsů a podpaží (může jít o bolestivost danou zvětšenými míznímu uzlinami). Věřím, že dovyšetření dopadne dobře! S pozdravem, Aleš Ducháček

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejné problémy | Od: Jiří | 13.7.2016 11:15
Lymfocyty 0,473 lehce zvýšená
teplota občasné bolesti kloubů a
občasná bolest na levé straně
hrudi,píchání v podpaží.. CT
koronografie (lehké kalcifikace
věnčitých tepen) tento stav se táhne
již delší dobu.. nevíte co by to mohlo
být?
reagovat
re:Stejné problémy | Od: uLékaře | 13.7.2016 11:19
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x