Zvysena teplota, kasel a lu

Dobry den, mohla by som sa spytat na 12 rocnu dceru. Od 11/2014 bola liecena na pl. mykoplazmy (hranicne hodnoty 10,2) vybrali sme 5 ATB, v januari kontrola, vysli hranicne hodnoty na 16,8 a znova sme vybrali 3 ATB. Dieta ma stale suchy a dunivy kasel, no menej casto. Od dobratia prvej davky ATB mame kazdy den bolest hlavy. Kasel v noci nemame, iba cez den. Pred asi 3 tyzdnami sa jej zväcsila LU na krku a skrabe ju v krku. Stery ORL negativne, CRP 3,1. KO v norme. LU sa zmensila, len stale mame teploty 37,4. Moze zvysena teplota suvisiet s navratom pl. mykoplaziem? Je nutne davat ATB? Treba ist s kaslom a teplotou pedatrovi alebo rovno na pneumologiu? (uz sme tam boli 2 krat v suvislosti s liecbou mykopl. ) Dakujem za pomoc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšení některých hodnot (typů Imunoglobulinů) nemusí znamenat aktivní infekci. Pokud jsem to dobře pochopil, užívala vaše dcera 5 balení ATB poprvé a 3 balení podruhé. Po této léčbě bych už aktivitu chlamydií nepředpokládal. Při nízké hodnotě CRP a přetrvávajícím kašli bych doporučoval vyšetření u pneumologa včetně spirometrie.

MUDr. Milan Štěpáník
MUDr. Milan Štěpáník

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: plicní ordinace SOPLITOO s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: