Zvýšené ama m2

Dobrÿ den ,kvůli problémům se zažíváním jsem navštívila imunologa který při odběrech zjistil ama m2 positivní 139.0 norma je do 20.0. Doporučil mi vyšetření na GEA k vyloučení PBC . Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost že mám pbc nebo to může být i něco jiného .Ještě bych chtěla dodat že mi natekaji ruce i nohy a bolí mě svaly .Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel Vaše příznaky i pozitivita zmíněných protilátek napovídají, že by se mohlo jednat o primární biliární cirrhozu ( PBC ) a nebo autoimunitní hepatitidu ( zánět jater ) s docela vysokou pravděpodobností. Vyšetření ve specializované gastroenterologické ambulanci je ve Vašem případě velmi potřebné.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x