Zvýšené anti tg

Je možné aby zvýšené Anti TG (490) bylo způsobeno i něčím jiným než autoimunitní tyroiditidou? Náběry byly prováděny během probíhající infekce ledvin. TSH: 5,4, Anti TPO: 10, Thyroxin volný: 14 Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, občas vídáme lehké (ale podstatně nižší) zvýšení hladiny protilátek proti štítné žlázy např. po onemocnění boreliozou nebo jiném spíše chronickém onemocnění, autoimunitním nebo infekčním. Jedná se ale zpravidla o hraniční hodnoty. V každém případě není vždy pravidlem, že zvýšená hladina protilátek proti štítné žláze vede k poruše její funkce. S pozdravem

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: