Zvýšené anti -tpo

Dobry den, obraciam sa na Vas s otazkou. som v 12 týždni tehotenstva. Pri odbere krvi mi zistili anti TPO 189,88 je to dobré? Nie je to nebezpečné pre bábätko? Endokrinolog mi povedal, ze si nemam robit starosti, no predsa ich mam. Na kontrolu ku endokrinologiu mam ist 2 mesiace po pôrode. ešte TSH mam 2,34 T4 voľný /fT4/ 15,84 Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je funkce štítné žlázy v pořádku, pak si opravdu není třeba dělat starosti. Lehké zvýšení hladiny protilátek nemusí vůbec nic znamenat. Zvláště pokud nejsou žádné změny ani na sonu štítné žlázy. Přeji pohodové těhotenství a zdravé miminko :-)

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Prevence vzniku osteoporózy
Články: Prevence vzniku osteoporózy
Jako u většiny onemocnění...
Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Články: Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Bolest nohou. Nejčastěji si...
Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Články: Krvácivé poruchy: když modřiny nejsou nevinné
Když se zraníme tak, že nám...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba si poradí i s nespecifickými střevními záněty
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Pravidelná stolice je známkou dobrého zdraví
Články: Pravidelná stolice je známkou dobrého zdraví
Stejně jako je pro hodináře...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Modřiny mohou být prvním projevem hemofilie
Články: Modřiny mohou být prvním projevem hemofilie
Hemofilie je dědičná...
Extáze – nejen droga lásky
Články: Extáze – nejen droga lásky
Každá lidská bytost má...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: