Zvýšené aslo

dobrý den, jak souvisí zvýšené Aslo ( 530 ) s doporučením návštěvy revmatologie ? vůbec tomu nerozumím. žádné obtíže nemám. Před půl rokem jsem měla Aslo 520 . Začala jsem držet dietu, zhubla jsme 15 kg a celkově se cítím velice dobře. Přestala jsem na doporučení lékaře užívat léky na vysoký KT . Nyní kontrola krve, vše v pořádku, ale Aslo 530.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ASLO jsou protilátky proti streptokokovi, jejich hodnota se běžně zvyšuje při infekci touto bakterií a mezidobí většinou hodnoty klesají do normálu. U některých pacientů hodnoty zůstávají vyšší, což není indikace k léčení antibiotiky .Pokud se pacient cítí dobře, je dobré je protilátky zkontrolovat cca po 2-3 měsících, aby se zjistil vývoj hladiny. Pouze kvůli zvýšenému ASLU u paicenta, který je zcela bez obtíží, není vyšetření na revmatologii zcela nutné.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Co je to lumbální punkce?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Články: Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Laserový operační zákrok...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: