Zvýšené aslo

Dobrý den. Je mi 34 let a v posledním roce mám za sebou už 4 angíny, i když jsem na ně nikdy netrpěla. Při žádné z nich mi nebyl udělán výtěr, ale rovnou jsem dostala ATB a to Penicilin Mega. Poslední angínu jsem prodělala v květnu, poté zjištěno ASLO 337 a dostala jsem žádanku na ORL vyšetření. Tam mi zjistili jen lehce zvětšené mandle, odeslali mě na imunologické vyšetření, udělat výtěr z krku a zjistit aktuální hodnotu ASLO. Na imunologii je první volný termín až 15.10., výtěr z krku neprokázal nic a ASLO mám momentálně 405. Je to důvod k odstranění mandlí? Jen ještě zmíním, že podobný problém, kdy mi na léčbu problémů jiného rázu nezabíraly antibiotika jsem už měla v roce 2001, kdy byla zjištěna snížená imunita. Také ještě dodám, že jsem se v posledním roce, právě v tom, kdy problémy s angínami začali,potýkala se špatným psychickým stavem, vzhledem k tomu, že jsem dostala výpově'd v práci a rok jsem byla nezaměstnaná a stejně tak i manžel přišel o práci, takže řešíme i doteď existenční problémy. Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Žofinko! Čtyři angíny za poslední rok už by mohly být důvodem k odstranění mandlí, většinou se však k němu přistupuje pokud se angíny opakují ještě častěji. Určite bych s odstraněním mandlí počkala na výsledky imunologického vyšetření a na to jak se bude vyvíjet hodnota ASLO. Zatím si dopřejte - v mezích možností - dostatek odpočinku, spánku a vitamínů v přírodní formě, při prvních náznacích bolesti v krku cucejte antiseptické pastilky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: