Zvýšené aslo

Dcera 6 let má 2x ročně spálovou angínu a při té poslední se nepodařilo Ospenem Streptokoka vyléčit a musel být přeléčen Amoksiklavem.Následoval odběr krve, 24h. po dobrání 2. antibiotik a výsledkem je zvýšené Aslo -hodnota 500.Pediatr doporučuje vytržení krčních mandlí a nechce do té doby dělat kontrolní odběr na Aslo. Je vytržení mandlí nutné? Dcera je alergička.předem děkuji za odpověď. Kateřina

Odpověď odborníka:

ASLO petrvává zvýšené několik měsíců po streptokokové nákaze, hodnota 500 není nijak dramatická. O vhodnosti tonzilektomie (vytržení mandlí) bych se poradila spíše s ORL specialistou, angínu 2x ročně bych neviděla jako jasný důvod, pokud nemá dcera jiné problémy. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Články: Léčba křečových žil nejsou jen tabletky a bandáže
Ano, jsou sice často první...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: ABCDE: Pět písmen pomůže s odhalením rakoviny kůže
I když se zodpovědně...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: