Zvýšené aslo a crp

Dobrý den, mám dlouhodobější problémy. Dnes jsem si vyzvedl výsledky se zvýšeným ASLO 535 a CRP 20,6. Momentálně cca 1 měsící zpět mne více začali bolet kolena a slabá bolest v krku, která mne již provází cca 1,5 roku. Počátkem bylo přeléčení dvou angín před cca 1,5 rokem, pokračovalo neustálé škrábání v krku, tvoření hlenu v krku, bral jsem několikrát Luviac, pil Kombuchu a nic nepomohlo. V září loňského roku jsem začal pít Zelený Ječmen a jíst Chlorellu, začalo to vypadat, že postupně všechny problémy zmizí.Teď jsem měl leden, únor hodně práce a potíže se začali hodně vracet a do toho znovu přišla větší únava, bolest kolen atd. Na ORL mi cca v září doporučili, že pokud bude trvat zvýšené ASLO, že mi vytrhnou krční mandle, následně mi Imunolog ovšem řekl, že je to zbytečné a nemá to smysl. Radši bych to vyléčil opravdu jinak, ale opravdu cca posledncíh 14 dní je bolest kolen silnější a obtěžující a škrábání a pobolívání v krku se také zhoršilo. Nešlo by to např. zkusit přeléčit antibiotikami? Objednání k Imunologovi je otázka cca 2měsíců do návštěvy a nevím co dělat a jak se hlavně zbavit potíží. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pouze kvůli zvýšené hodnotě ASLO bych odstranění mandlí neprováděla. Určitě bych odběr zopakovala cca po 3-4 týdnech, aby se zachytila dynamika změn. Pokračovala bych v užívání chlorelly , zeleného ječmene. Udělala bych výtěry z krku, při pozitivním nálezu přeléčila antibiotiky. Zkusila bych na týden nasadit Ibalgin 400mg 2x denně. Vyčkala bych kontroly imunologia, dle laboraotrních výsledků bych zkusila imunomodulační léčbu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Re: antikoncepce, antibiotika a postinor Jště bych s dovolením reagoval na...
  • Tehotna? Chtela bych se zeptat. Jsem v 19 dni menstruacniho cyklu. Od 12 dne mam...
  • Laringitida Můj vnuk byl teď v nemocnici, neboť trpí laringitidou, prosím o...
  • Vaginální zápach Je to pár měsíců, co jsem měla nechráněný pohlavní styk. Od...
  • Hustá stolice Dobrý, den potřebovala bych poradit mám 7 týdenního kojence...
  • Penis Mám problém s bílou oblastí na penisu(vypadající jako akné). Nepocit´uji...
 
Kam dál
 
 
Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání
Nevolnost při ozařování se dá léčit
Články: Nevolnost při ozařování se dá léčit
Léčba rakoviny je svými...
Stomatologie
Články: Stomatologie
Stomatologie, je obor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Chlamydie ničí mužské spermie
Články: Chlamydie ničí mužské spermie
Chlamydiové infekce patří...
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: