Zvýšené crp

Dobry den,minuly patek mi byl diagnostikovan akutni zanet hltanu.priciny-bolest v krku,38 stupnu horecka.nasazeny antibiotika-V PENICILIN.Po tydnu-cili dnes,mi na kontrole lekar provedl CRP a hladina byla 130.to asi neni v poradku,ze?v utery jdu znovu na ko,CRP a na vyter z krku.podle dnesni kontroly vypada krk v poradku.necitim se nemocne,je mi dobre,teploty nemam,antib.beru radne,zitra dobiram posledni.nevite,co je spatne?bojim se nadoru.predem mockrat dekuji za odpoved!L.

Odpověď odborníka:

Hodnota CRP zůstává vysoká, nicméně pokud jste dosud nevybrala předepsanou dávku antibiotik není třeba dělat žádné závěry. Důležitý je úprava klinického stavu a váš subjektivní pocit zlepšení obtíží. Pokud bude přetrvávat zvýšené CRP i po dobrání antibiotik, doporučuji podrobnější vyšetření, které by vám váš praktický lékař jistě naordinoval.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: