Zvýšené d-diméry

Dobrý den pán doktor,chcem sa spýtať ohľadom pozitivity testu D-diméru ktorý mám 2000.Boli mi nasadené inj.Claxane 0,6 ml každých 12 hod,následne mi bolo robené CT so zameraním na pľúcnu emboliu ktorá sa nepotvrdila,taktiež mi bol robený aj ultrazvuk ciev dolných končatín ktorý rovnako trombozu nepotvrdil.Ostatné parametre koagulacie mám v norme.Avšak už dlhodobo mávam tachykardiu ktorá býva aj 130/min(hormony št.žlazy su v poriadku) a bolesti na hrudníku a medzi lopatkami skôr ostré pri nádychu,rovako dlhodobo aj teploty do 37,7°C.Je možné že vysoký test D-diméru možu sposobovat aj iné ochorenia?Je pravda že krv sa mi zráža viac?Pokial sa lekári vyjadrili že si nie sú istí čo spôsobuje u mna zvysene hodnoty D-diméru môžu mi byt nadalej podavané terapeutické dávky heparínu?Dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto případy jsou složité na posouzení. Nevím, jaké jsou další výsledky vyšetření. V některých případech se podává heparin i na zvýšené D-dimery. V případě opakovaní pozitivních D-dimerů bude vhodné další vyšetření.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: