Zvýšené gmt

Mam 10r.syna a zistili mu lahko zvysene GMT 0,82 serologie hepatotropnych virusov bez znamok aktivnej infekcie,pozit.aHBs v.s.Je to vazne alebo co mam dalej ronit doktorka nato povedala ze to moze byt z ockovania.ockovani bol v januari tento rok.niak sa mi to nezda.syn ma zävcsenu pecen o 2cm.neviem co dalej preto prosim o radu Dakujem velmi moc

Odpověď odborníka:

Hodnota GMT který patří mezi jaterní enzymy) je zvýšená jen mírně. Bohužel nepíšete, zda ostatní jaterní testy má syn v pořádku, ale předpokládám, že ano. Pozitivní antiHBsAg znamená, že je syn očkovaný, to je zcela v pořádku. Doporučila bych zkontrolovat GMT a ultrazvuk jater s odstupem alespoň 14 dnů. Zvětšení jater a zvýšené testy mohou být i u zcela běžné virozy. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pomoc dietatu | Od: katarina | 20.3.2014 20:29
Dobry den dostala som odkaz ohladom zväcsenej
GMT.posielam hodnoti.ultrazvuk pecene je zväcena
13cm.pecenive testi:Bi 14.8 umol/l,AST0.33 ukat/l,ALT0.38
ukat/l,GMT 0.82 ukat/l,ALP 3.47 ukat/l,LHD 3.47 ukat /l.Ine
HBsAg negat,aHBs 15,34 U/l slabo pozit,aHBc IgM
negat,aHBc total negat aHCV negat EBV VCA IgM negat,IgG
161 RU/ml pozit,EBNA IgG 84 U/ml pozit CMV IgM
negat,IgG 1:3300 pozit.za odpovedat dakujem
reagovat
re:pomoc dietatu | Od: Poradna uLékaře.cz | 24.3.2014 14:50
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme

reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: