Zvýšené hodnoty krve

Dobrý den,osledně jsem byla na celkovým vyšetření a našli mi zvýšené hodnoty krve! CRP 14.50 a má být do 5.00 FW 1h 37 má být 6-27 FW 2H 61 MÁ BÝT 6-27 LEUKOCYTY 10.8 MÁ BÝT DO 10.00 Trombocyty 454 má být do 400 Ještě zjištěn v krku ojediněle stafylokok.-(( Mohou ty ho hodnoty být zvýšené kvůli stafylokokovi? Jakmile já začnu cvičit,nebo mám větší fyzickou zátěž,hned mě druhý den škrábe v krku.-(( Strašily mě teda i nádorem:-( Moc děkuji za odpověd a přeji krásný den! Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnoty CRP, leukocytů FW máte jen mírně zvýšené - tento nález nesvědčí pro bakteriální infekci, spíš pro virosu. Příčin mírného zvýšení může být mnoho, udělal bych kontrolní odběr cca po měsíci. Přítomnost stafylokoka v krku může být zcela fyziologická a pokud pacient nemá klinické obtíže , tak se přeléčovat nemusí.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Články: Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Ischemickou chorobu dolních...
Sono karotid
Články: Sono karotid
Sono karotid, Doppler nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
Co mi to teče z nosu? Neptej se a vyplachuj!
Články: Co mi to teče z nosu? Neptej se a vyplachuj!
Výtok z nosu může mít různý...
Účinky nikotinu a škodlivost kouření
Články: Účinky nikotinu a škodlivost kouření
V tabáku se vyskytuje...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: