Zvýšené hodnoty protilátek proti štítné žlázy

Dobrý den, paní doktorko, je mi 42 let a minulý týden jsem byla na vyšetření štítné žlázy. Paní doktorka mi sdělila, že hormony jsou v normě, ale byly mi naměřeny protilátky (hodnota 253.71). Prý se jedná o sníženou činnost , ale po přečtení informací o projevech onemocnění na těchto stránkách, jsem nabyla dojmu, že mám spíše příznaky zvýšené činnosti. Byl mi předepsán Letrox50, každé ráno. Chtěla jsem se zeptat zda je nutné dodávat tělu hormony, když mají být v normě. Jedná snad o prevenci týkající se dalšího vývoje? Na příbalovém letáku zmíněného léku jsem se také dočetla, že by se Letrox neměl podávat bez předešlého vyšetření nadledvinek. Toto vyšetření mi nebylo provedeno.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Iveto, malé dávky hormonů štítné žlázy se podávají s cílem zpomalit progresi autoimunitního zánětu. Jsou na to různé názory, já je někdy dávám, někdy ne...Vždy beru v úvahu celkový klinický stav pacienta, zda jde o ženu, která plánuje graviditu, gravidní, samozřejmě vždy beru v úvahu výsledek hormonálního profilu, ale respektuji také přání pacienta. Vyšetření nadledvin se dnes paušálně již nedělá. Jen v případech podezření na onemocnění nadledvin. Hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x