Zvýšené hodnoty - zníženie dávky?

Dobrý deň, pán doktor, potrebovala by som odborný názor na výsledky od endokrinológa, ktorý je názoru, že je všetko v poriadku. Mám 42 rokov, na poruchu štítnej žľazy sa liečim 18 rokov (najprv hyperfunkcia (struma), teraz znížená funkcia). Z laboratórnych vyšetrení krvi sú niektoré hodnoty nad povoleným rozpätím: TSH_S: 5,012 mIU/ml (0,300 - 4,200) anti TPO_S: 351,50 IU/ml (0,00 - 34,00) anti TG_S: 248 IU/ml (0 - 115). Momentálne (od roku 2011) užívam L-thyroxin 125. Sono štítnej žľazy v roku pred dvomi rokmi: žľaza je malá, placatá - pravdepodobne úplne nefunkčná. Ďakujem za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, Z výsledkov, ktoré uvádzate je najdoležitejšie TSH. Ten máte len lahko nad normu tj. dávku, ktorú užívate asi menit netreba. V úvahu by pripadalo zvýšenie dávky, ale záleží aj na tom ako sa citite a aké ste mali výsledky predtým. Hladiny protilátok nie su na pri liečbe podstatné Zdravím

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: