Zvýšené jaterní testy

Dobrý den, 8.1.2012 jsem měl nepříjemný úraz hlavy v opilosti, vyšetření ukázalo, že se mi naskytly potíže s krční páteří. Od úrazu jsem byl unavený, vyčerpaný, a měl jsem stálé bolesti hlavy, které později ustupovali, asi do 1-2 týdnů, ale bolesti hlavy mě bohužel doprovázely pořád, chci se zeptat jestli je možné aby úraz ve spojitosti s alkoholem mohl způsobit vyšší jaterní testy ALT 2,75 a AST 1,34, které mi naměřili asi 5 týdnů poté, když jsem měl virózu? Byla to vážně jen viróza testy na Mononukleozu a žloutenku byly negativní, a moje praktická lékařka nemá tušení čím by to mohlo být, tak mám tuto hypotézu, zajímá mě Váš názor jestli je to možné, díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zvýšení transamináz není zcela specifické jen pro onemocnění jater. Jaterní postižení je doprovázeno vzestupem v řadě různých stavů, alkohol je samozřejmě jedním s nejfrekventovanějších příčinných faktorů. O typu poruchy informují blíže další vyšetření struktury i funkce /sono, CT, jaterní biopsie../

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: