Zvýšené jt v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat ve 36 týdnu jsem byla hospitalizovaná přes noc v nemocnici pro kontrakce po 5 min na CTG,které jsem necítila.Byly mi zjištěny zvýšené hodnoty JT- BILIRUBIN -15,ALT 2,AST 1,19,ALP 2,33.odběr nebyl nalačno.Za týden byly hodnoty-bilirubin 23,3,bil.přímý 7,3,ALT 1,63,AST 1,16,ALP 2,33,GGT 0,51-hodnoty na lačno.Lékař mi předepsal Essentiale F 2 tbl 3 krát denně,za 3 dny výsledky:ALT 1.4O,AST O,84,ALP 2,19,GGT 0,44,bilirubin 11,9.Gynekolog mi ještě připsal Ulsosan 3 krát 1 tbl.Nemohou tyto léky poškodit miminko?Mohly by se hodnoty vrátit do normálu bez užívání léků,měla jsem delší dobu stres.Žádné potíže jsem neměla.V 5 m těhot.jsem výsledky měla v pořádku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léky miminku určitě neublíží a pomohou stabilizovat hodnotu jaterních testů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: