Zvýšené lymfocyty

Prodělala jsem angínu, měla jsem na 7 dní nasazený Penbene. Na krku v hýbači mám zduřelou bolestivou asi 1,5-2 cm velkou uzlinu. Jinde zduřelé uzliny nemám. V krevním obraze jsem měla zvýšené lymfocyty na 50. Uzlina po dobrání antibiotik nezmizela. Nyní mi budou dělat testy na toxoplazmozu. Můžou být ty lymfocyty zvýšené tímto? Nebo i něčím jiným

Odpověď odborníka:

Milá paní Pavlíno, pokud by nějaký lékař zvládl stanovit diagnozu jen na základě Vaší anamnesy, jednal by příliš nepokorně. Váš lékař doporučuje další testy, případně je možné vyšetřit zvětšenou uzlinu ultrazvukem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: