Zvýšené protilátky v krvi

Dobrý den.Chtěla jsem se jen zeptat,byla jsem na prvním IVF, které nedopadlo.Chystáme se na druhý pokus.Byly mi zjištěné zvýšené protilátky v krvi- anti-TPO 169,norma do 35. Sono štítnéžlázy v pořádku, hormony v krvi TSH 1,526, fT4 16,30. Zatím bez terapie, kontrola za rok.Mohu jít bez obav na druhý pokus IVF,nebo brát nejdříve nějaké léky na snížení protilátek. Nic mi nebylo předepsáno. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobr den, na snížení protilátek se žádné léky nepředepisují, ani žádné cílené léky neexistují. Pokud jsou hodnoty vyšetření hormonů štítnice v normě, jakož u vás jsou, je postup správný a můžete jít na IVF. V těhotenství potom bych u vás více hlídala funkci štítné žlzy, protože se zátěží v těhotenství se funkce štítnice může proměnovat. Info např. zde: http://www.ulekare.cz/clanek/jste-tehotna-hlidejte-si-stitnou-zlazu-3691?search=%C5%A1t%C3%ADtn%C3%A1+%C5%BEl%C3%A1za+t%C4%9Bhotenstv%C3%AD&from=0 . Hodně štěstí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: