Zvýšené tsh v těhotenství

Dobrý den, jsem nyní v 5týdnu těhotenství. Dnes jsem byla na kontrole se štítnou žlázou a mám hodnoty tsh 5,0 a ft4 12,0. Moje diagnosa je autoimunitní thyreoditis ve stadiu eufunkce, positivní antiTPO. Beru Euthyrox od 4/2013, 2x jsem potratila (nebylo prokázáno, že by to bylo kvůli štítné žláze), v březnu 2014 jsem porodila zdravého syna. Vyšetření dnes proběhlo v pořádku, akorát mi byla navýšena dávka Euthyroxu na 50 denně (dosud jsem brala jen 50 o víkendu), k tomu beru 100 jodidu, kyselinu listovou a utrogestan. Je hodnota tsh nějak ohrožující pro plod? Nebo tím, že se na to přišlo tak brzo a byla mi zvýšena dávka léku, se to upraví a nemusím si dělat starosti? Děkuji za odpověď. Pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hladina TSH plod neohrožuje, stačí navýšit dávku Euthyroxu, jak vám bylo doporučeno. Jód byste ale při autoimunitním zánět brát neměla.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: