Zvýšené tsh v těhotenství

V srpnu jsem byla na kontrole TSH u praktického lékaře TSH 4,461 - norma do 4,4 a T4 volný 14,17 v normě. Nyní jsem byla na kontrolním odběru v 8 týdnu těhotenství a TSH bylo 5,135 (norma do 4,0), T4 volný 19,54 v normě, Anti thyreoglobulin 20 v normě a Anti peroxidaza méně než 28 v normě. Praktická lékařka doporučila kontrolu za rok až dva, na gynekologii mně odkázali na konzultaci s endokrinologem. Chtěla bych se Vás zeptat, zda jsou tyto hodnoty v těhotenství v pořádku a není je nutné dále sledovat. Moc děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k těhotenství byste měla mít co nejdříve nasazeny hormony štítné žlázy a jód (pokud ho nemáte v těhotenských vitamínech). Hladiny TSH v těhotenství by měly být do 2,5! Určitě tedy neprodleně kontaktujte endokrinologa a nezapomeňte zdůraznit, že jste těhotná, měli by se Vám věnovat přednostně.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x