Zvýšení dávkování letroxem

Mám dotaz zda není nebezpečné náhlé zvýšení denní dávky Letroxu z 5Oti mg na 100.Léčím se již cca 15 let a trpím i tachykardií,po celou dosavadní léčbu byla dávka Letroxu 50mg.Nyní štítná žl. beze změn,TSH 9.7.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Ve vyšším věku a při tachykardii bych asi postupovala s navýšením dávky Letroxu opatrněji, nepochybně je ale navýšení potřebné. Funkci štítnice ovlivňuje spousta faktorů, i po letech může dojít v těle k nerovnováze s potřebou úpravy dlouhodobě zavedené dávky hormonů.
Pokud máte doma 50 i 100 ug tbl., střídala bych je nejprve jen obden alespoň po dobu 2 týdnů, až poté bych zkusila plnou dávku 100 ug. Pokud máte už jenom 100 ug, můžete střídat 1/2 a celou tbl.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: