Zvýšení hmotnosti po xyzalu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Moje dcera užívá Xyzal 5mg, a přibrala. Zdá se mi že po něm. Tak se chci zeptat jestli to může být Xyzalem? Nebo Xyzal nemá žádný vliv na to. Děkuji Gabriela

Odpověď odborníka:

Dobrý den , zvýšení hmotnosti bylo v souvislosti s Xyzalem pozorováno jen velmi vzácně, tj. u méně než jednoho z deseti tisíc pacientů. Nelze tedy sice zcela vyloučit, že vzestup hmotnosti je díky Xyzalu, ale zároveň to není moc pravděpodobné. Záleží také, kolik kg dcera přibrala, kolik je jí let (růstový spurt?), zda se nezměnily podmínky doma apod. (strava, pohyb..) a hlavně zda nejsou jiné, medicínské příčiny nárůstu hmotnosti. Než Xyzal vysadíte, doporučuji nejlépe spolu s ošetřujícím lékařem vzít v úvahu všechny možné příčiny vzestupu hmotnosti a také je důležité zvážit, jak závažný vzestup hmotnosti je a zda je spíš přechodný nebo spíš trvalý. A zda není relativní (při růstu se samozřejmě hmotnost zvyšuje).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: