Zvýšení hodnoty tsh

Dobrý den, obracím se na vás o dotazem, jak lze mimo užívání léků snížit hodnoty TSH a případně i anti-TPO. 15.3.2013 jsem šla na kontrolu a hTSH se mi až příliš zvýšilo z 8,61mU/I na 58,41mU/I. Anti-TPO stále zůstává na 1000 kU/I. Nejdříve si doktor myslel, že léky neužívám jak bylo domluveno, což ovšem není pravda, opravdu si dávkování hlídám. Doktor mi navýšil RP z 25mg Euthyorxu na 50mg (1-0-0). Ohledně životní stylu cvičím poměrně dost 3-5 týdně (jumping, K2, flowin), stravování nejím brambory, vepřové maso,smažené,pečivo výjimečně. Preferuji spíše zdravou stravu - sója,tofu, hodně zeleniny. Jiné léky HA, omega 3, Křemík (OsArTen - značka nahrin just). Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobry den, s ohledem na vysi protilatek antiTPO mate nejspis znacne rozvinuty autoimunitni zanet stitne zlazy. U teto nemoci muze funkce stitne zlazy i temer zcela vypadnout. Davka Euthyroxu 25ug denne je za teto situace velmi nizka. Plna substituce funkce stitnice vyzaduje cca100 ug hormonu denne. Navic, hormonalni antikoncepce vstrebavani hormonu stitne zlazy snizuje, idealni je brat HA vecer a ne rano s Euthyroxem. Obavam se, ze jinak hladinu hormonu pri nemoci stitnice neovlivnite. Drzim palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x