Zvýšení váhy

Dobrý den, celý život jsem byla hubená do 50-55 kg max, necvičila jsem a ani jsem si nehlídala váhu. Před 2 roky mi zjistili, že mám ileus = neprůchodnost střev. V nemocnici jsem ještě výrazně pohubla pod 50 kg. Měsíc co jsem přišla z nemocnice jsem měla zakázáno od pana doktora se pohybovat. Během měsíce jsem přibrala o 10-15 kg a nemůžu je dát už 2 roky dolů a to nyní chodím cvičit skoro už 6 měsíců (2-3x týdně). Myslíte že moje rapadní zvýšení váhy způsobila operace střev? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sice nepíšete, jakou operaci jste podstoupila, ale rapidní zvýšení váhy po operaci je nepravděpodobné. Jedině v případě, že by v průběhu operace byl odstraněn nějaký dlouhodobý problém (např. zúžení střeva), které Vám bránilo v dostatečném příjmu potravy, tak by mohlo dojít k zvýšení váhy (resp. její normalizaci, protože před operací byla váha v důsledku tohoto snížená). Také nepíšete, kolik měříte, aby bylo možno určit vhodnou váhu. Tu si můžete ověřit pomocí tzv. Body mass indexu (BMI). Jednoduchá kalkulačka včetně vyhodnocení je k dispozici na řadě internetových stránek.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: