Zvýšený alt...

Dobrý večír, mám menší problém, zhruba před 5 lety jsem daroval krev, vše bylo v pořádku, ale pak najednou mi při kontrole zjistili zvýšenou hodnotu jaterních testl ALT, ASL dobrý, jen zvýšený ALT v té době asi 1.6 nebo 1.7, pak si po roce jsem si nechal udělat testy znovu, jelikož jsem chtěl darovat krev, alt byl sice nižší asi kolem 1.2 ale pořád tam byl a mám ho asi už 3 -4roky a nemůžu se ho zbavit, byl jsem dokonce u lékaře a tam mi napsal nějaké prý přírodní prášky za 300 kč Lagosa / s tím názvem si nejsem jistý/ nebo tak něco, pak se mi prý hodnoty vrátili na normální, ale zhruba za 2 měsíce, když jsem si dělal testy na darování krvě, tak mi zase alt vylétl zhruba na hodnotu 1.2 a tak to je už asi 3-4 roky, lékařka mi řekla, že to není nic hrozného, jen že nemůžu darovat krev, prý o nic nejde, ale já bych moc rád ještě chtěl krev darovat a byl zdravý ,prosím o radu co dělat, prosím o pořádnou radu, zda si můžu koupit něco v lékarně , co mám případně dělat, té doktorce už nevěřím a nevím co dělat, dost mě to mrzí, jinak alkohol piju tak 1-2 piva měsíčně, nikdy jsem nebyl alkoholik a tlustý taky nejsem, prosím o pomoc a o radu, opravdu se s tím už nic nedá dělat? děkuji, s pozdravem...je mi 34 let...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na tento váš dotaz jsem vám již odpověděla (a moje kolegyně také).

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x