Zvýšený bilirubin a nechutenství

Mohu se zeptat na Váš názor už 2 roky chodím na kontrolní odběry kvůli vyššímu bilirubinu ten mívám 40.00 někdy 60.00 umol/l a ALT ten mívám 0.64 ukat/l . Často se mi motá hlava mívám závratě občas trpím i nechutenstvím.Můj obvodní lékař se mnou nic nedělá jen mi povinně vezme krev a ani mi nic neřekne.Mám jít na nějaké vyšetření nebo mám být v klidu? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Naďo,
u takto zvýšených hodnot bilirubinu by se mohlo jednat o Gilbertův sy, u kterého někdy bývá nechutenství popř. bolest břicha, velmi vzácně i závratě. Samozřejmostí je ale vyšetřit i jiné příčiny těchto symptomů- krevní tlak, krevní obraz, orientační neurologické vyšetření, popř dle nálezu i ultrazvuk břicha.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x