Zvýšený bilirubín a užívanie kreatínu ako doplnok stravy

Dobrý deň. Mám 15 rokov a aktívne sa už pol roka venujem posilovaniu. Nedávno som si objednal 100% kreatín monohydrát od firmy scitec. Doma mi bolo povedané, že kreatín mi škodí na pečen, mám zvýšený bilirubín čo môže znamenať problémy s pečeňou. Výsledky mi prídu až za mesiac. Moja otázka je: Môžem bezpečne užívať kreatín bez akéhokoľvek stresu že mi poškodí pečen? (dávkovanie mám na gramy presné- 5 gramov na deň 6 krát do týždna ,3 mesiace užívania a mesiac vysadenia toto je môj plán. Kreatín užívam týždeň. Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud budete užívat kratin v doporučeném dávkování, nemusíte se poškození jater obávat.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: