Zvýšený cholesterol

Dobrý den. Prosím o zodpovězení tohoto dotazu. Byl mi zjištěn zvýšený cholesterol 6.17 Paní doktorka mi předepsala lék Sortis 10 večer 1 tlb. po 14 dnech na kontrolu krve. Chci se zeptat pakliže bude cholesterol v normě bude nutné dále uživat tento lék. Je mi 63 let a vážím přes 100kg. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně se hypolipidemika užívají déle než 14 dní, většinou se užívají dlouhodobě. Konkrétně záleží nejen na hladině cholesterolu v krvi, ale také na Vaší anamnéze (jaký typ hypercholesterolemie máte, s čím vším ještě stůněte a jaká máte rizika například nemocí srdce a cév..) a dalších faktorech. Nelze tedy nyní rozhodnout, jestli při normalizaci cholesterolu po 14 dnech užívání Sortisu Vám bude lék vysazen, spíše počítejte s dlouhodobější léčbou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: