Zvýšený hormon štítné žlázy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak závažné mohou být mé hodnoty. Ve 12. týdnu má honota TSH byla 3,25, dnes tj. ve 25. týdnu je 6,22. Dostala jsem Euthyrox 50, do té doby jsem brala pouze klasické těhotenské vitamíny. Znovu na kontrolu mám jít v 31. týdnu. Může to nějak ovlinit plod a budu se muset léčit po porodu? Mohou léky které jsem dostala nějak ovlivnit mě nebo miminko. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, miminko spíše ohrožuje nedosatetčná funkce štítné žlázy než ty léky. Vhodné jsou kontroly na endokrinologii, štítnice není dle výsledků dobře kompenzovaná, hodnoty TSH se zvyšují. Snížená funkce štítnice bývá obvykle doživotní záležitost, nutná je terapie, záleží na příčině. To Vám řekne více endokrinolog.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: