Zvýšený marker tymidínkináza

Dobrý den pani doktorka,už asi rok mám zvýšenú tymidínkinázu vždy okolo 25 U/l raz som mala aj 50 U/l.Hematologička vždy povie že je to nešpecifické.Mávam zvýšené leukocyty,neutrofily, monocyty a anémiu z nedostatku železa.Na zvýšené leukocyty ktoré bývajú aj do 15,00 mi obovdná lekárka predpíše vzdy ATB po ktorých sa aj tak cítim unavená a slabá.Mám takisto výrazný pokles aktivovaných HLADR CD3+Ly 6bb/ul a 0,3%,t.č.uživam imunor.Môže zvýšenie markeru poukazovať na niečo?Dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Milá Zino, opravdu je zvýšení této hodnoty nespecifické, může se zvyšovat při virových, zánětlivých či revmatických chorobách. Otázkou je proč Vám to paní doktorka vůbec nabírá. Léčit leukocytozu antibiotiky, pokud nemáte jasnou bakteriální infekci je nesmysl, zbytečně si zatěžujete celý organismus a k ničemu to není. Je pravděpodobné, že veškěré změny jsu u Vás na vrub nějaké imunologické poruše, ale to by vše měla dát nějak do kupy paní doktorka na hematologii a nějak se ke všemu vyjádřit. jistě nejde o nic závažného, ale pokud se necítíte dobře, a nikdo to cíleně neřeší, změňtě lékaře nebo požádejte o vyšetření na vyšším pracovišti.KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: