Zvýšený počet buněk v moči

Dobrý den, mám už třičtvrtě roku stále problémy při močení, nutkavý pocit na močení ihned po domočení, pálení..Přeléčena ATB ureplazma, mykoplazma, všechny kontrolní testy vč. stěrů z trubice pak byly negativní a přesto problém přetrvává. Přeléčil se i manžel, jemu ale testy nikdo nedělal. Chlamýdie negativní. Nyní manželovi v běžných zdr. testech zjistili hraničně zvýšený počet buněk v moči ( bílých krvinek a epitelií ). Mohu se zaptat, zda by toto bylo ukazatelem nějaké možné infekce, kterou si nadále předáváme nebo to nesouvisí a jaká vyšetření a kde by měl podstoupit? Velice děkuji. RS

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko. Hraničný počet leukocytů v moči Vašeho manžela s Vašimi potížemi nijak nesouvisí- je nejspíš známkou prodělané močové infekce. Pokuď trpíte chronickými dysuriemi a vyšetření moči je opakovaně negativní stran infekce, trpíte nejspíše uretrálním syndromem. Doporučit Vám můžu brusinkové preparáty, dodržovat pitný režim a pálení při močení tlumit analgetiky. Příčina uretrálního syndromu není jasná a léčba je pouze symptomatická.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: