Zvýšený prolaktin

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na léčbu prolaktinu.Od roku 2014 mám zvýšený prolaktin,byla jsem na MR kde mi nebyl zjišten adenom,jen zvětšená hypofýza a nasezane léčba dostinexem.Mám bolesti hlavy ,očí,špatně vidím,bolest prsa a přibírání na váze.Léčbu mám 1tbl.týdně,pani doktorka mi pořádně nic neřekne na další MR nechce poslat,že stejně jiná léčba není,že to mám ze stresu ,ale opravdu se necítím dobře.Má hodna prolaktinu ted v lednu je 65ug/l.Ani nevím zda je to hodně vysoké.Je možnost jěště jiné léčby ? a je možné,že když nebyl adenon při první MR ,že se může udělat i pozdeji? Děkuji a hezký večer Petra

Odpověď odborníka:

Vážená paní Petro, příčinou hyperprolaktinémie může být závažné onemocnění např. štítné žlázy nebo jater. Doporučuji Vám vyhledat v rámci tzv. second opinion jiné endokrinologické pracoviště a domluvit se na dalším vyšetřovacím a léčebném postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: