Zvýšený prolaktin, nutnost operace

Na endokronologie jsem uz byla . Byla jsem doporucena na prevzeti do pece na neurochirurgii . V priloze vam zaslu vysledky hormomu a mr . Chtela jsem se zeptat jaka bude lecba, na endokronologii mi bylo receno,ze se to bude muset odstranit . Tak jsem chtela vedet co me ceka a jakym zpusobem? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v přiložených výsledcích krve je patrné, že základním problémem bude vysoká hodnota prolaktinu. Nález MRI jsem v příloze nenašla. Nicméně, pokud nález na rezonanci není nějak zásadní, léčba bývá konzervativní - léky, na kterých v naprosté většině případů dochází k redukci až vymizení nálezu na MRI a také poklesu hladiny prolaktinu. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: