Zvyseny tsh

dobry den. je hodnotu TSH 4,350 nutne liecit? pri hodnote T4 19,5. dostal som len vysledky krvi a nic mi k tomu nebolo povedane. niekde sa udava norma do 5 , niekde do 4. :( moze mat takato hodnota nejaky negativny dopad na organizmus? . dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Frenky! Doc.Průša ve své příručce orientačních rozmezí hodnot udává normální hladinu TSH 0.3-4 mU/l. Jednotlivé laboratoře ale v závislosti na použitých metodách měření mohou mít odchylky. Normální rozmezí je třeba konsultovat s každou laboratoří (mnohde je laboratoře uvádějí přímo na zprávách u naměřených hodnot). Osobně bych se přikláněl k tomu, že by pro Vás bylo dostatečné se občas nechat pro kontrolu nabrat, bez další léčby. Skutečné okolnosti se mohou lišit, pokud máte nějaké obtíže, nemoci a podobně. V tomto Vás odkazuji na Vašeho lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: