Zvýšná hladina prolaktinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - na konci března jsem prodělala spontání potrat (cca 6-7 týden), od té doby mám menstruaci pravidelnou, ale vždy pár dní před ní začnu špinit, lehce krváce, ale není to ani na vložkou, jen na papíře je krev - dřív jsem takovou menstruaci neměla, od prvního dne začala rovnou silná menstruace. Po půl roce od potratu už bylo špinění před MS cca 14 dní, šla jsem k lékaři, řekla mu o tom a že se od března neúspěšně snažíme o další těhotenství. Udělal mi hormonální profil a zjistil hyperprolaktinémie a nasadil mi 4 tabletky dostinexu na měsíc. Minulý týden jsem měla 3. tabletku a od soboty začínám zase lehce špinit a krvácet...jak dlouho trvá, než se ta hladina prolaktinu znormalizuje a mohla by tedy být i šance, že už se nám podaří otěhotnět? Mohla být ta vysoká hladina prolaktinu i důvodem toho spontánního potratu? Přesnou hodnotu prolaktinu bohužel neznám. Děkuij.

Odpověď odborníka:

Hyperprolaktinemie může způsobovat potíže s otěhotněním,bohužel nevím jaké je hladina a bude záležet na tom jaká bude hladina při kontrolním odběru po léčbě Dostinexem, předpovídat za jak dlouho se hladina znormalizuje není bohužel možné,ale léčba Dostinexem má dobré výsledky. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: