Zvysovani davky

Dobry den, pred mesicem jsem zacala uzivat Sertralin na PP s Agorafobii. Zatimnenastala zadna zmena, lekar mi doporucil pokud lek do mesice nezabere zvysit davku z 50mgna 100mg. Chci se zeptat zda li se zvysenim davky zvysi i nezadouci ucinky, jako nevolnost atd. Dekuji

Odpověď odborníka:

Milá Jano, Problém je trochu složitější. Jde o to aby antidepresivum obsadilo všechna receptorová místa. Dalo by se to přirovnat k situaci, kdy auta parkují na parkovišti Ideální situace je když jsou parkovací místa akorát obsazená. Když je antidepresiva málo, je efekt nedostatečný, protože místa jsou volná, když je ho moc, tak další auta už nemají kde parkovat a nastávají vedlejší účinky. Jinými slovy dávkování antidepresiv je individuální a je vždy umění vytitrovat tu potřebou účinnou dávku (u někoho je to 25 mg sertralinu a u jiného třeb a150) Proto nadále spolupracujte se svým lékařem s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x