Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Agen 5

Reklama

Jestli jsem si do pusy nezanesla infekci?

Vnitřní lékařství Drahuš 30.6.2017

Včera jsem cítila jako bych měla mezi jedničkami něco zaseklého.Měla jsem snahu to vyndat prsty - byla jsem na svém pracovišti, kde hrozí zaměstnancům potencionální riziko nákazy (v podniku jsou laboratoře/nemocnice). Mám obavy, jestli jsem si do pusy nezanesla infekci.Je to reálné u technicko/administrativního... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, jenom z informace, kterou jste poskytla nejsem schopná posoudit jestli vůbec nějaké riziko... Celá odpověď

Echinokok - pozitivní sérologie

Infekce Radek 21.6.2017

Dobrý den, kamarádce po navratu ze zahraniční mise byla v ÚVN v Praze zjistěna pozitivní sériologie na echinokokózu. Doporučeno jí bylo přeočkování proti VHB. Nic jiného jí nikdo neporadil. Prosím vás o radu co dále, děkuji. Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Radku, v některých případech sérologické vyšetření detekuje nespecifické protilátky, které vznikají... Celá odpověď

Reklama

Obtíže s vysokým tlakem

Vnitřní lékařství Ewa 10.6.2017

Vazena pani Doktorko. Moc se Vam omlouvam, za ztratu casu o ktery Vas obiram.Ale uz si se sebou nevim rady. Snad uz i muj pan Dr. si semnou nevi rady. Mam vysoky tlak a uzivam -Lozap 1-0-1 Amicloton 1/2 Rivodaron 1/2 a Eligus . Prez den, jsem v pohode, ale prijde pulnoc a ja si myslim, ze shorim.... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, myslím, že nemusíte zoufat. Možnosti léčby vysokého tlaku ve Vašem případě ještě vyčerpané... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, určitě bude nutné posílit léky na krevní tlak hlavně na noc. Doporučuji se domluvit s praktickým... Celá odpověď

ˇUzkost, deprese

Psychiatrie Leoš 1.6.2017

Dobrý den. Již od mládí trpím úzkostnými stavy. Mnohokrát jsem měl strach z infarktu, vše se ve mne sevřelo, ale nakonec se srdíčko rozbušilo do neuvěřitelných obrátek. Též trpím fenoménem bílého pláště a u lékaře mi naměří vždy zvýšený krevní tlak (carvean, ale pak brachykardie). Bral jsem s dlouhými... Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den Leoši, co se týče léku Lenuxin, účinek nastupuje postupně, takže po měsíci ještě nemusí být... Celá odpověď

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Dobrý den, nenašel jsem váš dotaz, jen popis situce. Chápu snad dobře, že vás zajímá názor na léčbu.... Celá odpověď

Rezistentní hypertenze

Vnitřní lékařství Milan 23.5.2017

Dnes doma ruční měření a tlak 184/110,75 tepů....Užívám velké množství léků denně a to-EBRANTIL60mg 1-01,PRESTARIUM NEO FORTE 10mg 1-0-0,INDAPAMID 2,5mg 1-0-0.VALSACOR 160mg 1-0-1.A uvedené léky nepomáhají!!Jsem muž 61.let,DIA 2 A 90kg.Dříve jsem užíval AGEN 10 a CYNT 3.Prosím poradte mě účinnou kombinaci,mnohokrát... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, kombinace léků, které na tlak užíváte, je poměrně běžná a spíše než její změnu by jsem doporučila,... Celá odpověď

Jaké jsou šance na pohlavní nemoce?

Sex David 6.5.2017

Dobry den vcera me kamos nalakal jit do privatu byl jsem celkem ozralej. Slecna mi dala oral bez a polykala. Druhy den mam strasnej strach jestli jsem od ni nemohl neco schytat. Jake jsou sance na pohlavni nemoci? Kdy bych mel zajit na kontrolu a hlavne kde? Sidlim v Praze 4. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, z toho, jak popisujete Váš styk, měla by se spíše obávat slečna pokud Vy by jste nebyl zdráv,... Celá odpověď

Mám pravidelně vždy ke konci měsíce opakující se chřipku

Plíce, dýchání Lucie 3.5.2017

Dobrý den, je mi 20 let. Od ledna mám pravidelně vždy ke konci měsíce takovou zvláštní divnou opakující se chřipku. Ze začátku se to chová jako angína, pak to sedne na průdušky a do týdne to odezní. Doprovází to bolest klubů. Jsem doslova ráda, že se hnu a těžko se mi dýchá. Bolest kloubů už mívám i... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k recidivujícím infektům horních cest dýchacích, je důležité jednak posoudit vliv... Celá odpověď

Opakování infekce dýchacích cest

Infekce lada 19.4.2017

Dobrý den, asi tri tydny jsem lecila antibiotiky, kdy jsem mela teploty,bolesti v krku, kasel, dusnost a bolesti na hrudniku. asi tak mesic pred jsem mela obcas nejake nachlazeni. ted po lecbe se mi vratily bolesti v krku a kolisava teplota. co s tim? dekuji Zobrazit více

MUDr. Gabriela Rybářová
Odpovídá lékař:

MUDr. Gabriela Rybářová

Dobrý den, po 3 týdenní léčbě antibiotiky a protrahovaném infektu můžete být náchylná na podlehnutí... Celá odpověď

Únava

Imunita Josef 28.3.2017

Dobrý den, už více než měsíc mě trápí silná únava. Někdy je to lepší, ale poslední dobou je to čím dál víc horší. Už jsem si kvůli tomu bral v práci 2x půl dne dovolené abych si mohl jít lehnout, protože jsem to absolutně nezvládal. Poslední dva týdny se k tomu přidala i bolest u sdrce, která na chvilku... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Josefe, diferenciální diagnostika únavy nejasné etiologie je velmi široká. Může být způsobená... Celá odpověď

Infekce

Infekce Iva 21.3.2017

Dobrý den, moje celoživotní filozofie je, pokud je tělo schopno bojovat, tak by se mělo nechat, ať se, především s nachlazením, vypořádá úplně samo k posilování jeho imunity. Pak přišlo moje otužování v ledové, a potom v zamrzlé vodě, které... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Vaše filozofie je sice správná, ale pokud tělo infekci nezvládne, je potřeba věřit moderní... Celá odpověď

Kožní vyrážka

Kožní obtíže Blanka 20.3.2017

Dobrý den, chci se zeptat, zda nevíte, co mohou tyto "pupínky" značit? Občas se mi objeví na rukou, nesvědí, na dotek spíše bolí, po nějaké době samy zmizí. Tyto se mi objevily v těhotenství a tehdy poprvé i na nohou. Bohužel v 9 týdnu těhotenství přestalo plodu bít srdce. Může to mít souvislost s těhotenstvím?... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě vaše potíže nesouvisí s minulým těhotenstvím. Pravděpodobně se nejedná ani o žádnou... Celá odpověď

Revmatismus po infekci

Vnitřní lékařství Drahomíra 12.3.2017

Dobrý den, přítel prodělal streptokokovou pharyngitidu, je mu 29 let. Dostal penicili na 7 dní- nezabral, po týdnu se opět dostal k lékaři a znovu penicilin na 7 dní. Po dobrání antibiotik mu začaly natékat klouby a různě se střídají- máme podezření na revmatickou horečku- i když jeho infekční agens... Zobrazit více

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

zdravím vás, no bohužel nepíšete nic o teplotě, pravá revmatická horečka by měla mít vysoké teploty...no... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená paní /slečno Drahomíro, pokud byla spolehlivě vyloučena infekce streptokoky skupiny A, s největší... Celá odpověď

Spastická bronchitida

Plíce, dýchání Lenka 8.3.2017

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat,jsem 10dni nemocná lékař mě odeslal do nemocnice s podezřením na zápal plic Který se díky bohů nepotvrdil. Diagnostikovali mi spastickou bronchitidu. Je mi 47let. Můj dotaz zní nikdy jsem nic ani jako dítě neměla .V únoru loňského roku mi našli těžkou alergii... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Lenko, ekzém je onemocnění, na jehož vzniku se může podílet více faktorů - faktory genetické,... Celá odpověď

Atopický ekzém

Kožní obtíže Jindra 6.3.2017

Dobry den, chtela bych vedet, jak se daji podstoupit vysetreni pro zjisteni priciny atopickeho ekzemu u trilete dcery. AE ma od kojeneckeho veku, posledni tri mesice ovsem na 90ti procentech tela, uporne svedive, neyspi se, nelze ji zabavit, stale narika. Rozlezlo se to po lecbe antibiotiky. Kortikoidy... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, u atopického ekzému, dermatitídy se jedná o multifaktoriální onemocnění, diagnostika a léčba... Celá odpověď

Antihypertenziva při kojení

Vnitřní lékařství Alena 2.3.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mohu při kojení brát agen 5 mg 1x rano a 1x vecer a k tomu vasocardin 1/2 tablety rano a 1/2 tablety vecer. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Aleno, u obou léků by se měl brát v úvahu přínos kojení pro dítě a přínos léčby pro Vás, v zásadě kontraindikované... Celá odpověď

MUDr. Milan Hrubý
Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Vážená paní Aleno, podle údajů výrobce léčivého přípravku Agen není známo, zda amlodipin přechází do... Celá odpověď

Infekty močových cest

Urologie Tereza 23.2.2017

Dobry den. Mam opakovane zanety mocovych cest a posledni vysetreni ukazalo "water bacteries" (ziji v Anglii. Muzete mi osvetlit, o co se jedna? Mohu mit zanet z piti vody z kohoutku ci po pouhe koupeli? Dekuji... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, s tímto termínem jsem se nikdy nesetkala a nevím co znamená. Pokud se močové infekty často... Celá odpověď

Ureaplasma urealyticum

Urologie Daniel 23.2.2017

Dobrý den, prosím o radu. Je rozdíl ve spolehlivosti vyšetření u mužů na ureaplasma metodou PCR mezi první ranní moč a stěr z močové trubici? Spolehlivost je stejná? Děkují Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Danieli, vyšetření ureaplasma urealyticum se provádí metodou PCR, umožňující včasné zachycení... Celá odpověď

Chronický kašel

Praktické lékařství Petr 1.2.2017

dobrý den, trápí mne kašel a vykašlávání hnědého sputa již několik měsíců - viz foto v příloze z dnesního dne - toto vykašlávám v podstatě asi rok někdy vice někdy nic, hlavně po větší námaze např. chuze , občas teploty kolem 37,5, unava od rijna 2016 něco jako viroza - bolesti kloubu, schvácenost,na... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Váš dotaz není určen pro internetový portál, ale pro vašeho ošetřujícího lékaře. Až půjdete... Celá odpověď

Alergie

Praktické lékařství Jana 17.1.2017

Dobrý den,můj dotaz se týká na posouzení z hlediska ČID,zda vůbec se o to zajímat.Muž 35 let,alergik, ,kočka,pes a pyl/prach.Po odběru krve bylo zjistěno dvojnásobné překročení hraniční hodnoty)na pyl a prach) a riziko anaf.šoku v při práci v přírodě(dělník lesnickotechnických prací).Též se každoročně... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Bohužel vás zklamu, na alergii invalidní důchod manžel určitě nedostane. Bude mu žádost zamítnuta... Celá odpověď

Waldeyerův okruh

Praktické lékařství Honza 6.1.2017

Dobrý den, mám dotaz na mojí mandli, mám tam jakýsi výrustek (viz. Foto)o co se může jednat? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, jedná se nejspíše o lymfatickou tkáň, která tvoří v krku takzvaný Waldeyerův okruh, patří... Celá odpověď

Panenská blána pouze evoluční zbytečností nebo má v moderní době ještě nějaký ten zdravotní význam

Gynekologie Jarka 3.1.2017

Ahoj, je panenská blána pouze evoluční zbytečností nebo má v moderní době ještě nějaký ten zdravotní význam. Už nejsme totiž pralidé ohrožovaní spousty nemocemi. Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, panenská blána tvoří bariéru ve vchodu pochvy a může bránit přestupu některých infekčních... Celá odpověď

Hodnoty IGG 200 a IGM 1,66

Praktické lékařství Kristina 3.1.2017

Dobrý den, v polovině listopadu mi byli zjištěny hodnoty IGG 200 a IGM 1,66. Chtěla jsem se zeptat jestli když ted otehotním vzniká nějaké riziko pro plod. Děkuji a přeji pěkný den Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, a IgG a IgM jakého infekčního agens byly v krvi prokázáný a uveďte i jednotky v kterých hodnoty... Celá odpověď

Morbus Bechtěrev

Ortopedie Václav 27.12.2016

Dobry den.chtel bych se zeptat zdali by me pri vysetreni patere pred dvema lety na magneticke resonanci kvuli bolestem zad dokazali zjistit bechterevovu chorobu pokud bych touto chorobou trpel..nebo by se nejake zmeny projevily az v pozdejsim stadiu..Predem dekuji za odpoved. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Ankylozující spondylartritida, neboli morbus Bechtěrev patří mezi spondylartritidy, skupinu... Celá odpověď

Protilátky v krvi

Infekce Kamila 18.12.2016

Dobry den, je mozne aby po dvou letech od potencionalni nakazy infekci(hiv,hepatitida..)cloveku vymizely protilatky? Jako tomu muze byt u ockovani po nekolika letech.Tudiz by mu vysel test negativni i kdyz by byl nakazen? Dekuji Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, není možné, aby byla protilátky, zejména v třídě IgM, proti infekčnímu agens negativní, pokud... Celá odpověď

Interakce léků a kožní obtížr

Kožní obtíže Petr 16.12.2016

Prosím o posouzení vhodnosti užívání uvedených léků souběžně Concor 2.5 Lorista 50 Cordarone 200 Anopyrin 100 Trombex 75 Omeprazol 20 Monomack depot 100 Preductal Sortis Agen 5 Nolplaza 20 Glukophage 850 Může tato kombinace způsobit kožní potíže? Děkuji za odpověď Vincek Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, obecně problematika léků a kožní reakce je velmi častá. Nedá se s jistotou říct, který lék... Celá odpověď

Jedna ledvina

Urologie Mirek 13.12.2016

Obiednany na CT Ledvin, nemuzu mi najit jednu Ledvinu muze bit nekde schovana.? Poslal mne urolog na CT ledvin, dal. Mi datum 15. 12 a ampulku Urografin 76 %, Ma seto vlit do caju a vypit den pred ct, jasem si pomilil datum a vypil som o dva dni driv jeto velky problem bude tomit este ucinek? Dekuji... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Mirku, stran urografinu je možné, že by ještě malá koncentrace byla, ale výsledek bude špatně... Celá odpověď

VYŠŠÍ HLADINY KYSELINY MOČOVÉ, HYPERNATRÉMIE

Praktické lékařství Alena 6.12.2016

Dobrý den, reaguji na svůj dotaz pod č. 208094. Uvedené hodnoty, které tedy ukazují na rakovinu prostaty, budou ve zprávě lékaře zapsány omylem, pokud totiž vím, již 51 let jsem ženou (od narození) a prostatu nemám. Na urologii docházím v půlročních intervalech na kontrolní vyšetření. Prvotním impulsem... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, na CT popsaná korová cysta bývá normální nález na CT a většinou pokud je solitární nevede... Celá odpověď

Výtok u muže a krvácení u ženy mimo cyklus

Praktické lékařství Kristýna 28.11.2016

Dobrý den, přítel měl před měsicem výtok z penisu nic ho ale nepálelo ani nebolelo, já jsem před půl rokem měla genitálni opar se zánětem. Beru HA. Teď se přitelovi výtok vrátil ale v opravdu malinkém množství, mě se objevilo špinění mimo menstruaci. Chodím na pravidelné prohlídky gynekologa, naposledy... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, výtok z močové trubice u přítele nemusí být známkou jenom kapavky, může se jednat o jinou... Celá odpověď

Piercing v jazyku

Praktické lékařství Kristyna 17.11.2016

Před 5 lety sem si nechala ve studiu píchnout jazyk.Píchali ho oranžovou kanylou,aplikovali piercing z chirurgické oceli-dostatečně dlouhou činku..Když sem přišla domů skoro sem radši nemluvila.Jazyk bolel,napuchnul.Jedla sem jenom přesnídávky,po každém jídle vyplachovala florsalminem zředěným z vodou... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Piercing v jazyku je naprosto nepřirozená věc. Vůbec tuto okrasu nepodporuji a dokonce se... Celá odpověď

Bolest v krku

Praktické lékařství Karel 17.11.2016

Dobrý den. Asi před 7 roky jsem byl na jaře a na pozim často nachlazený a hodně jsem kašlal. Antibiotika nezabírala. Pak mi byla zjištěna zvětšená štítná žláza a nasazen Euthyrox . Problémy s nachlazením se výrazně zlepšily a nebylo třeba užívat antibiotika. Od té doby stále beru 1x denně Euthyrox 50... Zobrazit více

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, příčinou bolestí v krku nyní nebude štítná žláza. Odběry jak říkáte jsou v pořádku, léky... Celá odpověď

Zvětšené mandle

Praktické lékařství Slávek 16.11.2016

Dobrý den, mám problém s krční mandlí, ta pravá je zvetsená a dokazu ji velice lehce nahmatat rukou, zároveň mám neustále pocit knedlíku v krku a často se mi chce az zvracet i jen při hlubokém nadechnutí. Je možné že se tento pocit s knedlikem v krku oběví kdyz je člověk v častém stresu ? Protoze to... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud jste ve stresu, tak pravděpodobně jste citlivý na jakékoliv zevní agens, viry, bakterie... Celá odpověď

Zvětšené uzliny

Praktické lékařství Lucie 15.11.2016

Dobrý den, je mi 26 let, před 10 lety mi byla diagnostikována mezenteriální lymfodenomatie, když jsem byla sledována pro chronický zánět žaludku. Při pravidelných kontrolách do r. 2008, kdy jsem odešla z péče dětské internistky, byl nález stále stejný. Žádné potíže krom občasné bolesti v pravém podbřišku... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Zvětšené lymfatické uzliny jsou vždy signálem pro lékaře pacienta sledovat. Pokud dané potíže... Celá odpověď

Ageneze corpus callosum

Gynekologie Simona 3.11.2016

Dobrý den, 4.10.16 jsem byla na interupci ve 23 týdnu těhotenství z důvodu nálezu vrozené vývojové vady celkové Ageneze corpus calosum s následným dočištěním pod celkovou narkozou. Toto bylo mé první těhotenství. Chtěla bych se zeptat jak velké je riziko že tuto vadu bude mít i plod druhého těhotenství... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Simono, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku odborníkovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, před dalším těhotenstvím by bylo vhodné absolvovat vyšetření na genetice a další graviditu... Celá odpověď

4.týden těhotenství, genitální opar a infekce léčená antibiotiky a vliv na miminko

Gynekologie Kateřina 31.10.2016

Dobrý den, jsem ve 4. týdnu těhotenství a minulý týden jsem poprvé prodělala pravděpodobně genitální opar, který jsem nijak neléčila, jen ho mazala aloe vera (myslela jsem, že se jedná o obyčejnou vyrážku). Gynekoložka nebyla schopná tuto diagnózu potvrdit, protože jsem k ní přišla ve chvíli, kdy mám... Zobrazit více

MUDr. Magdalena Žáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková

Dobrý den, genitální opar bývá rizikový především ve III.trimestru těhotenství a v době porodu, kdy by... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní není jisté zda se jednalo skutečně o herpes genitalis jak sama píšete. Zinnat obsahuje... Celá odpověď

Domácí agentura

Praktické lékařství Michal 31.10.2016

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, ohledně pravomocí pracovníka agentury domácí péče/samotné agentury, zda-li může požadovat dodání lékařské zprávy z léčebny. Může agentura, potažmo její pracovník požadovat lékařskou zprávu z léčebny určenou lékařovi? V mém dotazu jde o jednoho z prarodičů, po CMP. Pracovnice... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den, agentura si nemůže vyžádat zprávu z léčebny, ta je určená pro pacienta a ošetřujícího lékaře,... Celá odpověď

Mandle

Praktické lékařství Martin 30.10.2016

Dobrý den, už několik let mám v krku po obou stranách bulky. Bulky nijak nebolely, ale často se mi v nich tvořily (podle mě) mandlové kameny. Poslední dobou mě ale bulka na levé straně začala bolet. Když si tam zajedu jazykem, tak tam cítím nějakou díru a hned vedle té díry je bulka. Nemáte ponětí co... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Obvykle se nejedná o nic závažného. Pravděpodobně máte rozbrázděné krční mandle, kdy hluboké... Celá odpověď

Teklavá rýma u dětí

Dětská ORL Jana 28.10.2016

Dobry den muj 9 mesicni syn ma tekouci rymu nekdy je i hustejsi az do zluta zadne kapky do nosu ani odsavani nam nepomaha kazdych 5 min mu musim utirat nos . Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, teklavá rýma může mít více příčin. Pokud se jedná o akutní problém, nejčastějším etiologickým... Celá odpověď

Alkohol a léky

Praktické lékařství Miroslav 25.10.2016

Dobrý den, mám dotaz na konzumaci alkoholu při mém užívání léků: egilok 25 (ráno a večer), ortanolo 20 (ráno), geratam 1200 (ráno, odpoledne), agen 5 (ráno), escitalopram 10 (ráno), anopirin 10 (odpoledne), rosucard 40 (večer). Zobrazit více

MUDr. Vít Křehnáč
Odpovídá lékař:

MUDr. Vít Křehnáč

Miroslave, doporučeno je obecně cca 20g alkoholu, což je zhruba 1 velké pivo nebo 2dcl vína denně u mužů.... Celá odpověď

Kakao

Alergie na kakao? Vzácná

Článek 15.12.2011

"Potrava bohů" – tak pojmenoval v 18. století švédský přírodovědec Carl Linné strom kakaovník,...

koupající a opalující se žena v mrtvém moři

Lupénka? Zablokovat a vyléčit

Článek 7.12.2011

Kterékoli kožní onemocnění je nepříjemné, ovšem svědivá, bolestivá a dobře viditelná lupénka...

partneři, sexualita, láska, vášeň, důvěra, partnerské vztahy

Erektilní dysfunkce

Článek 18.1.2010

Problémy s erekcí, lidově nazývané výrazy jako „nepostavil se mu”, „je impotent”, označuje...

Virus chřipky

Prasečí chřipka

Článek 2.5.2009

Prasečí chřipka je respirační onemocnění u prasat způsobené virem chřipky typu A, které...

Tuberkulóza znovu na scéně

Článek 23.9.2008

Přestože proti tuberkulóze (TBC) existuje očkování i léčba, Velká Británie zaznamenala...

očkování, očkovací látka,injekce, prevence

Vakcíny z číny

Článek 22.9.2008

Čínští vědci v červnu 2007 oznámili, že s úspěchem otestovali na lidech vakcínu proti...

Zfetovaná dívka

Přenos hepatitidy typu C

Článek 6.9.2008

První zprávy o objevu hepatitidy C jsou teprve z roku 1989. Infekčním agens tohoto onemocnění...

Pomeranč

Chřipka: Braňme se už teď!

Článek 29.8.2008

Tak máme za sebou další chřipkovou sezonu. Byla poměrně mírná navzdory všem strašidelným...

12
Reklama
Zavřít