Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

3 dny trpím bolestmi v pravé noze od lýtka dolů.

Vnitřní lékařství Václav 1.1.2018

Jsem diabetik již 42 let,12 let píchám inzulin Lantus a Humalog.Mám kardiostimulátor.Je mi 78 let,váha 92 kg,výška 172 cm.Poslední 3 dny trpím bolestmi v pravé noze od lýtka dolů.Nemohu dobře ani spát.Večer před spaním pravidelně užívám preventivně na ředění krve Stacyl 100 mg 1 tabletu.
Nevím,čím by moje potíže mohly být způsobeny a zda si mohu vzít nějaký lék proti bolesti,např.Ibalgin.Jsem v péči FN Hradec Králové,poslední rozbory krve a moči byly dělány 28.11.2017,zároveň s UZ břicha a předtím UZ srdce.Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, vzhledem k Vaší, i když stručně popsané anamnéze, by jsem určitě doporučila, aby jste neodkladně vyhledal lékařské ošetření, ideálně cestou pohotovosti přímo ve FN Hradec Králové. Bolest v noze od lýtka dole může být podmíněná závažnými stavy, například končetinové ischemie, poruchy prokrvení dolní končetiny při ischemické chorobě dolních končetin (příznaky bolest, bledost končetiny, poruchy čití, nehmatné pulzace na tepnách dolní končetiny), také hlubokou žilní trombózou (zde příznaky otok končetiny, kůže je lividně zbarvná), může být původu svalovokosterního například při burzitídě v podkoleni a podobně. Jenom samotná kyselina asetylsalicylová (Stacyl 100mg) Vás proti tomu nemusí ochránit. Bez možnosti Vás vyšetřit a zhodnotit lokální nález se přesněji nejsem schopná vyjádřit. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Václave, podle toho, jak to popisujete, se může jednat o ucpání či zánět v oblesti cév nohy. Může jít o tepny i žíly. Stav může být velmi nebezpečný, zvlášť když máte cukrovku a další nemoci. Bohužel po internetu se nedá bez vyšetření vyloučit, zda se nejedná o něco závažného, proto Vám doporučuji, abyste co nejdřív zašel na pohotovost v místě bydliště. Provedou Vám základní labratorní testy a vyšetření nohy ultrazvukem. Podle toho, nač se přijde, Vás pak budou léčit například léky proti zánětu, bolesti, trombóze a dalšími. Vyšetření v žádném případě neodkládejte. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Bolesti nohy, lýtka
Dobrý den, už přibližně měsíc mě trápí bolest uprostřed...
Bolest lýtka
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat ohledně bolestivosti...
Bolest lýtka
Dobrý den, již třetí den mám potíže s lýtkem na levé...
Migréna a zatuhlá lýtka
Dobrý den, již od mala trpím bolestmi hlavy, nikdy...
Bolest lýtka po došlápnutí
Dobrý den, chtěla se zeptat na úraz nohy. Při rozběhu...
Bolest lýtka
Dobrý den, již asi 3 týdny mi pobolívá pravé lýtko,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

2ledviny na jednom miste.

Dobrý den, myslíte si, že když mam obě ledviny na levé straně, můžu mít miminko...

2leta dcera a čurani

Dobry den. Chtěla by jsem se zeptat,dokdy by děti měli čurat na nočnik?Dcera...

2potraty

Dobrý den,chtěla jsem se vás zeptat,mám stav,,p.2krát sp.ab incip.graviditě,má...

2x spontánní potrat

Dobrý den, již 2 měsíce po sobě se mi stalo,že jsem měla týden zpoždění menstruace...

2x zapomenutá antikoncepce po sobě

Dobrý den, potřebovala bych poradit. V pondělí tohoto týdne jsem začala brát...

2x zpoždění v braní antikoncepce o méně než 12 hodin

Dobrý den, antikoncepci beru vždy +- na 10 minut přesně již rok. Bohužel v úterý...

3 angíny během 2 měsíců

Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu věc, nikdy v životě jsem netrpěla na...

3 centimetrová uzlina u 4 leté dcery

Dobrý den paní doktorko, naše skoro čtyřletá dcera má něco málo přes měsíc zvětšenou...

3 císařský řez

Dobrý den, mám za sebou 2 plánované císařské řezy z důvodů mé oční vady- prořídlá...

3 denní a 10 denní antibiotika


3 dny zalehlé uchu s pocitem tlaku.

Dobrý den od minulého pátku jsem byl nachlazený (měl jsem velkou rýmu a bolest...

3 letý chlapec * předkožka

Dobrý den. Můj 3 letý syn má po stáhnutí předkožky, na jedné straně , jakoby...

3 lety chlapeček

Dobrý den, mám 3 roky starého synka, mám problém mu dát cokoliv jist. Jediné...

3 letý syn, nafukování předkožky při močení, při smíchu únik moči

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na syna jsou mu 3 roky + 2 měsíce a při močení...

3 mesačná bolsť v krku

Dobrý deň, volám sa Štefan a už 3 mesiace ma čosi bolí v krku. Bol som u krčného...

3 mesiace zvysena teplota a aslo

dobry vecer moj problem trva uz 3 mesiace. zacalo sa mi to zvecsenymi uzlinami,...

3 měsíce

Dobrý večer,můj problém spočívá v silném nočním pocení,závratěmi v kteroukoliv...

3 měsíce bez antikoncepce

Dobrý den pane doktore, před třemi měsíci jsem přestala brát antikoncepci....

3 měsíce dráždivý kašel a tlak na levé straně hrudníku

Dobrý den, rád bych se zeptal na Váš názor na moje problémy. Již tři měsíce...

3 měsíce léčený minimální zánět vyústění močové trubice

Dobrý den, Již 3 měsíce se léčím s problémem na penisu. Den po chráněném...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání u srdce při nádechu


Krvácení z konečníku u dcerky


Příčiny revmatismu...


Bolest v levém třísle

Dobrý den. Je mi 34. Na fotbale sem se natáhl nohou po míči a učitel sem ostrou...

Bulka v prsu


Bušení srdce


Bulka na varleti

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření. Už je to asi měsíc co jsem na svém pravém...

Dlouhodobé bolesti LS páteře s vystřelováním do levého třísla

Dobrý den , chtěla bych se zeptat na Váš názor a radu ohledně těchto bolestí,a...

Nervózni před sexem

Dobry den Chci se optat mam novou pritelkyni a jsem nervozni pred sexem z duvodu...

Milurit 300

Užívám Milurit 300, v lékárně jsem dostala 100, pan doktor se asi spletl v receptu...

Azitromycin a mléko


Bolest na prave strane zad nad zadkem

Dobry den, uz tyden me boli zada na prave strane trochu nad zadkem. Boli me...

Krev ve spermatu


Velmi nízký tlak + vysoký tep + bolest na hrudi + těžké dýchání a únava

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám podstoupit nějaké vyšetření nebo zda...

Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, před rokem jsem podstoupil endoresekci prostaty, vše proběhlo v...

Popis Rtg plic - ploténková atelektáza

Chtěla bych se zeptat co znamená ploténka atelektáza v levém kostofrenickém...

Zjištění krevní skupiny

Dobrý den, manželka je těhotná a její gynekolog potřebuje znát kromě její krevní...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Mohu při užívání Letroxu 50 pít alkohol?


Slabá ejakulace

Dobrý den, rád bych měl s manželkou dítě, ale přes půl roku se nám to nedaří....