Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Aura

Mozek a nervy Hana 19.2.2020

Dobrý den, migrénou trpím už celá desetiletí. Začala mi asi v 15 letech první aurou, kdy vidím např. jen polovinu psaného slova. To trvá cca 30 minut, poté to pokračuje necitlivostí horní končetiny, někdy i části obličeje a když je migréna opravdu silná, přijde i fáze, kdy nejsem schopna si vybavit slova, pokud chci např. napsat SMS, tak je to shluk písmenek bez významu. No a pak následuje bolest hlavy. Pokud si včas nevezmu IBALGIN, tak cca 2-3-dny. Na vyšetření jsem nikdy nebyla. Nebo spíše když jsem o tom kdysi řekla své obvoďačce, tak na mě vykulila oči a řekla, že o tom nikdy neslyšela. Ale to bylo někdy v roce 1985. Potom už jsem za žádným doktorem nešla. Netuším, zda by to něco změnilo. Je pro mě tento průběh migrény nějak nebezpečný? Na koho by bylo vhodné se obrátit? Trápí mě několikrát během roku. Děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, paní Hano,
podle všeho se zdá, že znáte správnou diagnózu. Pouze menšina pacie...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Aura
Dobrý den, trpím na migrény doprovázené aurou a obrovskými...
Migréna s aurou
Dobrý den, je mi 37 let, od 15 let jsem trpěla na migrény...
Bolest hlavy bez aury
Dobrý den, paní doktorko, pane doktore, ráda bych...
Migréna s aurou
Dobrý deň,mám 38 rokov a v 18 som prekonal operácie...
Aneuryzma
Dobry den, přitelkyni v 19 letech objevili aneuresma...
Chirurgická léčba epilepsie
Dobrý deň, mám 23 rokov a trpím epilepsiou. mám nález...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Augmentin, opožděná menstruace

Dobrý den.Můj dotaz se týká gynekologie...můj doktor mi předepsal Antibiotikum"Augmentin"...

Augmentin, opožděná menstruace

Dobrý den.Můj dotaz se týká gynekologie...můj doktor mi předepsal Antibiotikum"Augmentin"...

Augumentacia a hepatitida B

Dobry den, mam zaujem o augumetaciu prs,chcem sa opytat,ci nie je problem, ze...

Aulin

dobry deň,moj manžel uzíva denne Aulin dvakrat tabletku a vzdy vecer pri tv...

Aulin

moj muž užíva aulin uz asi štyri mesiace-denne na bolesť chrbtice,pritom si...

Aulin

Užívám tak 4 až 5x týdně Nimesil na ztišení bolesti v kolenních kloubech, mám...

Aulin a alkohol

Dobrý den, prosím vzala jsem jednorázovė rozpustný Aulin na bolest zubů, asi...

Aulin a alkohol

Dobrý den, smí se při užívání aulinu (2x denně) konzumovat alkohol (tím myslím...

Aulin na bolesti krční páteře, cítím se po něm mimo

Dobrý den, v pondělí mi lékař předepsal Aulin na bolesti krční páteře - 2 tablety...

Aura

Dobry den, vazeny pane doktore, mela bych na Vas dotaz. Dnes dopoledne mne...

Aura

Dobrý den, téměř denně mě trápí aura. (Vidím barevné šmouhy, či fleky obvykle...

Aura

Dobrý den, prosím o radu ohhledně migrény s aurou. (možná je to oční migréna...

Aura

Dobrý den, trpím na migrény doprovázené aurou a obrovskými bolestmi hlavy,...

Aura bez migrény

Dobrý den. Měla bych k Vám dotaz. Byla mi diagnostikována migréna s aurou....

Aurorix

Dobrý den, již rok užívám argofan nejdříve dávku 150mg ráno a 50mg vecer. Po...

Aurorix

dobrý den, beru aurorix 6 dnů 1/2 tabl. a od prvního dne skoro nespím. Lékařka...

Aurorix

dobrý den, chtela bych se zeptat jestli se při užívání aurorixu může pít alkohol...

Aurorix

Dobrý den, dostala jsem na depresi lék Aurorix 150 mg. Mám otoky nohou a kotníků....

Aurorix 150mg

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může Aurorix zasahovat do hormonů, tedy...

Aurorix- úzkostné stavy

dobrý den, beru 6 dní 1/2 tabl. Aurorix na úzkostné stavy a od první dávky skoro...