Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chlamydie a jejich léčba

Infekce Eva 19.7.2017

Dobrý den děkuji paní doktorce Jirickove za odpověď a doplňuji na její prosbu ještě nějaké informace laboratorní hodnoty jsou vyšetření metodou ElLISA union IgG anti-chlamydia pneumoniae 52,840 pozitivní a IgM 2,850 pozitivní, léčba augmentinem poté další testy s rozmezí jeden měsíc výsledky stejnou metodou jsou IgG 33,200 pozitivní a IgM 6,580 pozitivní .Stale přetrvává únava a bolest svalů ,moje otázka zněla jestli se dá chlamydii zbavit jinak bez antibiotik celkove atb špatně snažím a většinou my vždycky po nich něco je ,jediné antibiotika spíše peniciliny my tak nevadí. V minulosti už jsem brala ckaritromycin teva 500g a nic my po něm nebylo pak jsem ale měla klacid a po něm jsem nemohla dost dobře hýbat jazykem jazyk bolel a na něm byl bílý povlak špatně se my i jedlo.Mam tedy strach užívat tyto atb.Je tedy v mem případě léčba antibiotiky nutná a ještě prosím jedna otázka muže se alergie na atb ukázat hned při prvním užívání nějakého léku nebo je možné ze berete nějaký lék a nic vám nedělá a pak ho dostanete třeba za dva roky a mate nějaké reakce na ten samy lék jako v mem případě claritromycin teva měla jsem ho několikrát a v pořádku a pak na klacid reakci děkuji moc za vás čas a odpověď s pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová


Evo, je možné, že se alergie na lék projeví až později. Ohledně otázky na léčbu chlamydií nejsem jako praktická lékařka na základě jedněch pozitivních výsledků bez znalosti dynamiky schopna určit, zda to k léčbě je nebo není, Váš dotaz zkusím předat specialistovi. Nicméně nemyslím si, že homeopatika něco zmůžou. Další otázka je, zda Vaše potíže (únava a bolest svalů) nesouvisí s něčím úplně jiným, než jsou chlamydie. Vyčkejte, prosím, na odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Augmentin není lék vhodný na léčbu chlamydií, protože na ně nepůsobí. Je třeba vybrat jiné antibiotikum. Alergie na léky se projeví až po opakovaném užití léku. Při léčbě chlamydií je třeba brát v potaz nejen sérologický nález, ale také obtíže nemocného. U vyšetření Chl. pneumoniae je třeba léčit pouze v případě, pokud jsou přítomny příznaky jako horečka a nález zánětu plic na rentgenovém snímku, jinak není třeba pouze sérologickou pozitivitu léčit. Ve vašem případě je pravděpodobně třeba pátrat po jiné příčině obtíží než jsou chlamydie.

Související dotazy

Chlamydie léčba
Dobrý den. Minulý týden mi gynekoložka zjistila z krve...
Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobrý den, byla mi zjištěna chlamydiová infekce v...
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Infekce chlamydiemi
Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie a apatie lékaře

Dobrý den Před půl rokem jsem začal chodit po doktorech s bolestmi břicha....

Chlamydie a borrelie

Dobrý den, před 10ti lety (ve 20ti) jsem údajně prodělal chlamydie pn. (nalezeny...

Chlamydie a brnění rukou

Před necelými 2 týdny mi byly diagnostikovány pohlavní chlamydie (na jiné nemoci...

Chlamydie a doxybene

Dobrý den, vloni touto dobou jsem měl chlamydie a dostal jsem antibiotika na...

Chlamydie a felace - nakažená žena x zdravý muž

Dobrý den, je možné, aby se chlamydie přenesli z nakažené ženy na muže, kterému...

Chlamydie a HPV

Dobry den, zacinam byt zoufala. Pred tremi lety mi objevily chlamydie, ktere...

Chlamydie a chráněný sex

Dobrý den paní doktorko, zajímalo by mne, zda je možné provozovat sex s kondomem...

Chlamydie a imunodeficience


CHlamydie a jejich léčba

Dobrý den, Před rokem a půl jsem byla léčena na chlamydie trachomatis atb Doxybene....

CHlamydie a jejich léčba

Dobrý den před 5ti týdny jsem se léčil antibiotikami doxyhexal kvůli chlmýdiím....

CHlamydie a jejich léčba

Dobrý den. Je mi 22 let a jsem studentka na VŠ. Před 3mi týdny ve zkouškovém...

Chlamydie a koupání

Dobrý den, minulý týden mi byly po opakovaných problémech se "spodkem" na gynekologii...

Chlamydie a masturbace

Dobrý den.. Nejdříve se omlouvám, za takto dlouhý popis, ale ať víte vše....

Chlamydie a mikrocysta v prsni bradavce

Dobry den, Nechal jsem si delat testy na chlamydie a jsem dost nejisty v...

Chlamydie a neplodnost

Nedaří se mi otěhotnět, byly mi zjištěny chlamýdie trachomatis, hodnoty IGG...

Chlamydie a orální sex

Dobrý den, chtěla bych vysvětlit jak je to s tím přenosem chlamydie při orálním...

Chlamydie a pneumonie

Dobrý den, prosím o radu. Vse začalo obrovským stresem vyplyvajicim ze zdravotních...

Chlamydie a pocit paleni penisu

Dobry den.. Pred cca mesicem u me byly zjisteny chlamidie. (vzorek moci,stery.kutivace...

Chlamydie a pohlavní styk

Dobrý den, již 2x jsme brali s přítelem antibiotika, protože mi byly zjištěny...

Chlamydie a pohlavní styk

Dobrý den.. Já i partnerka se léčíme na chlamydie, na ty přenášené pohlavně....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zablokovaná krční páteř

Dobrý večer 16.5 jsem byla u neurologa zablokovala jsem si krk dostala jsem...

Dieta u salmonely


Genitální opar


Papulky na hýždích


Úraz nehtu

Dobrý den. Před pár dny jsem si přiskřípl palec na ruce. Otekl, "zfialověl",...

Bolest hlavy s pocitem na zvracení

Dobrý den, opakovaně se mi vrací tupá bolest hlavy, pociťovaná zejména v oblasti...

Bolesti kolene

Dobrý den, Je mi 24 let, a asi před 2 týdny mě ráno po probuzení z ničeho...

Vracející se červené fleky na kůži

Dobrý den,chtěla bych se zeptat už cca 5 měsíců se mi po stehnech a břiše objevují...

Infekce v krku


Zalehlé ucho

Dobrý večer. Zhruba 2 až 3 týdny jsem přecházela dávivý kašel. Když už jsem...

Je zde možnost, že za to může štěnice, nebo blecha?

Dobrý den, na kůži se mi začaly objevovat červené svědící pupínky! Je zde možnost,...

Bolest prsu


Bolest v krku


Zápach těla

Dobrý den ,mám dotaz ohledně zápachu těla .Bydlí se mnou teta,má 75 let ,ale...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Mám zlomeninu kotníku a stále není srostlá

Dobrý den. Mám zlomeninu kotníku od 29.1.2017. Dosud kost není srostlá. Mám...

Gastrointestinální obtíže

Dobry den, Pred 2 dny mi zacaly krece do bricha. Prujem nemam, stolice je...

Štěnice?

Dobrý den, byli jsme teď v hotelu Port u Máchová jezera. Ráno jsem objevil kousnutí...

Zalehlé ucho

Dobrý den, již 4 týdny mám zalehlé levé ucho a akorát mi přijde, že se to...

KAšel


Reklama
Zavřít