#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Bolest zad

Záda, páteř Barbora 4.9.2017

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem, jelikož si již přijdu bezmocná a bojím se, aby u mne lékaři nepodcenili nějakou vážnou příčinu mých dosavadních obtíží.
Samozřejmě tímto v žádném případě nechci kritizovat lékařskou péči, jen jsem již zmatená a hledám pomoc (názor), kde to jde.
Cca v květnu letošního roku jsem se jedno ráno probudila a začala jsem cítit, jak mě pobolívá oblast mezi lopatkami a především kolem krční páteře. Během několika dnů mi začala tuhnout šíje a v návaznosti na to, tuhnout a těžknout ruce. Standardně jsem si došla k praktickému lékaři, který mi udělal obstřik a říkal, že si s tím nemám dělat hlavu, že jsem mohla nastydnout nebo to může plynout z toho, že máme 3leté dítě, které jsem jistě dlouhodobě nosila a tím jsem zatěžovala páteř. Obstřik mi nepomohl a problémy přetrvávaly dále, spíše se horšily. Do toho všeho jsem se v rámci určitých problémů a životních změn dostala do psychického presu a tím, že jsem hodně emoční člověk se vše umocnilo. Samozřejmě jsem udělala chybu, protože jsem začala pátrat přes internet a určovat si diagnózy a doslova jsem se dostala do začarovaného kruhu. Jednoho dne jsem skončila i na neurologické pohotovosti v nemocnici, kde po standardní prohlídce stanovili diagnózu cerviobrachiální syndrom. Na interně mi udělali obsáhlý test krve a zároveň jsem podstoupila CT hlavy - VŠE V POŘÁDKU. Totálně jsem na několik dní zpanikařila a nakonec jsem cca po 14 dnech skončila u psycholožky a zároveň na intenzivních rehabilitacích. Začala jsem se postupně dostávat do normálního stavu a i po fyzické stránce se stav značně zlepšil.
V průběhu července jsme s manželem byli na dovolené v horách a je možné, že jsem se v rámci výšlapů více fyzicky unavila a problémy se začaly vracet do původního stavu. Znovu jsem se o sebe začala bát, jelikož mi neztuhla jen oblast šíje a ruce, ale také začala nárazově bolet i bederní páteř a v návaznosti na to těžknout nohy s občasnými křečemi a cukáním ve svalech (nohy, břicho, hýždě atd.) Znovu jsem se objednala k neuroložce, která mě uklidnila, že se nemám ničeho vážného obávat. Prohlídla mě v ordinaci a řekla; po neurologické stránce nic vážného neshledává a spíše přisuzuje můj stav ,,psychosomatice" (nástup po MD do práce, dítě do školky, slabá povaha atd.) A doporučila mi intenzivní 14denní rehabilitaci u nich v nemocnici, mám nastoupit v říjnu. Abych si odpočinula, jak duševně, tak fyzicky. Myslela jsem si, že v rámci mých problémů podstoupím alespoň EEG nebo magn.reson. a hlubší vyšetření. Ale prý to není potřeba, jelikož mi před dvěma lety dělali MR v rámci vyloučení RS a vše bylo naprosto v pořádku. Strašně se bojím nemocí jako je svalová dystrofie a především ALS. Už jsem z toho, tak zmatená, že na sobě shledávám všechny možné příznaky a nemůžu se z tohoto kolotoče vymanit. Momentálně jsem ještě navštívila na doporučení ještě jednoho neuro-rehabilitačního lékaře. Ten mě doslova odblokoval páteř a také říkal, ať se nebojím. Ale říkal, že mám opravdu sepjaté svaly a na několika místech nedobře funkční páteř. Ale údajně se dá vše zlepšit v rámci rehabilitací, jógy atd. Napsal mi čípky KETANOL. Ale musím podotknout, že je beru 5 den a již mě začíná tížit žaludek. Jsou hodně silné.
Můžete mi prosím Vás poradit nebo alespoň napsat objektivní názor. Mnohokrát děkuji za pomoc!

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den Barboro, na váš dotaz bude reagovat neurolog v konzultační poradně. Proto prosím o ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Specializace: Rehabilitační lékařství‎, Neurologie Pracoviště: MUDr. Tomáš Vilhelm, Šumperk

Víte milá Báro,
Nemine měsíc , abych se nesetkal s podobným případem, kdy lidé bičovaní ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Bolest zad
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, již delší dobu...
Bolest zad
Dobrý den, mám celkem velkou bolest zad při ležení...
Bolest zad
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Cca...
Bolest zad
Dobrý den, už nějakou dobu, zhruba půl roku mě trápí...
Bolesti zad
Bolest zad v okoli beterni patere a ledvin. Dobry...
Bolesti břicha a zad
Dobrý den mám řezavé bolesti ve spodní části hrudníku...

Doporučujeme

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#