Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Dysurické potíže

Alice 23.1.2018 redakce uLékaře

Dobrý den. Prosím o radu.Trpím pálením močové trubice, častým nutkání na moč, nemám teploty.
Na pálení močové trubice a časté chození na záchod a bolest podbřišku mi praktický lékař praktický lékař předepsal Augmentin 1000 g 2x, nezabral. Po týdnu Azitrox 1 g. Dysurie a pálení pokračovalo a následovala urologie, kde vše v pořádku, UZ ledvin, odběr moči, kultivace moči nic neukázala.
Šla jsem na gynekologii, vyšetření UZ vaječníků, dělohy i kultivace stěru z poševní stěny bez nálezu. Genitálie čisté, bez pupínků, kondylomat, normální fluor.
Odeslána na venerologii, kde proveden stěr děložního čípku a uretry, metoda PCR, pozitivní oba vzorky na CHT (mykoplasma, ureaplasma negativní). Následovala léčba 20 dní doxyhexalem 200 mg jednou denně. Ke konci jsem chytla do všeho ještě angínu, takže den po ukončení léčby jsem měla ještě azitrox 500 mg *3 dny. Poslední tabletu azitroxu 500 jsem vzala 24.12. Již 5.1. kompletní gonokultivace z uretry i děložního čípku, vše negativní, jen CHT nešlo odečíst, vzorek přerostly jiné organismy. 11.1. stěr z děložního čípku na CHT, metoda PCR – negativní.
18.1.2018 stěr a kultivace moči – bez nálezu.
Nikdy v průběhu léčby mi nebylo úplně dobře. Pálení uretry a nucení na močení nikdy neustalo úplně. Teploty jen zpočátku. Bolest dokážu umístit do ústí uretry a pak vyzařuje trochu nad pravé tříslo. Potíže nyní jen na pravé straně. Jen občas bylo lépe, občas hůř.
Prosím o zodpovězení otázek:
1. Nikdy jsem neměla výtok nebo citlivý čípek. Neměl být poslední stěr na CHT udělán i z uretry?
2. Může být CHT pozitivní z uretry, ale negativní z čípku?
3. Nebyly kontrolní stěry dělány brzy po dobrání atb? (Uvažuji, že půjdu znovu na vlastní úhradu.)
4. Mám potíže jen vpravo – znamená to něco?
Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, k první otázce, píšete, že 18.1.2018 byl proveden stěr a kultivace moči bez patologického nálezu, takže stěr proběhl jak z uretry ( 18.1.2018) tak z děložního čípku (11.1.), oba dva dle Vaších slov negativní. K druhé otázce, ano, infekce může být lokalizována jak izolovaně v močové trubici, tak i izolovaně v oblasti pochvy a děložního čípku, anebo mohou být obě dvě oblasti postiženy současně. Kontrolní stěry byly dělány s dostatečným odstupem od předchozí antibiotické terapie. Další stěry na úhradu pacienta si můžete nechat udělat, ideálně aby stěry provedl stejná lékař a zhodnotila stejná laboratoř, vzhledem k návaznosti péče. Co se stranové lokalizace týče, těžko říct, není zcela jasné, co je příčinou přetrvávajících potíží i přes rozsáhlou ATB terapii a negativní nález ve výtěrech a kultivacích, možná spíše přetrvává podráždění sliznice po chronickém zánětu a nějakou dobu potrvá, než se situace zcela znormalizuje. Vyčkala by jsem ještě několik týdnů, pila dostatek tekutin, nasadila si probiotika. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Dysurické potíže
Dobrý den, před 7-tydny jsem měla po nastydnutí a...
Dysurické potíže
Dobrý den, je mi 26 let, před dvěma týdny mě začala...
Intermitentní dysurické potíže
Dobry den. Trapi ma priesvitny vytok z mocovej rury...
Potíže s dýcháním
Dobry drn mam potiže s dychanim občas a už mě třidni...
Potíže s dýcháním
Dobry den uz pres rok mam potize s hrudnikem a dychanim...
Potíže s močením
Dobrý den, Chtela bych se zeptat ohledně svého...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dystopie ledviny u dítěte a hypertenze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně léčby svého osmiletého...

Dystopie pately

Dobrý den mám dotaz doktor mně poslal na artroskopicou operaci aby mi odoperoval...

Dystrofie čípku makuly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Zhruba před rokem mi zjistili, dystrofii...

Dystrofie čípku makuly

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Doktoři mi zjistili dystrofii čípku makuly,...

Dysurické obtíže

Dobrý den. Mám silné bolesti a pálení při i po močení, ale po návštěvě obvodního...

Dysurické obtíže

Dobrý den prodělal jsem asi před měsícem zánět moč cest měl jsem v moči blíkovinu...

Dysurické obtíže

Dobry den pálí mě při močení a po vyfocení po chvíli mi ještě uniká moc a...

Dysurické obtíže

Bolest a pulzování v podbřišku, občasné svědění, a pocit lechtání MM,pochvy....

Dysurické obtíže

Dobrý den přeji je mi 24let. Můj problém začal asi před 4 měsíci když jsem...

Dysurické obtíže po cvičení

DObrý den, prosím o radu. Vždy po cvičení mě pálí když se jdu vyčůrat a...

Dysurické potíže

Dobrý den, před 7-tydny jsem měla po nastydnutí a pohl.styku zánět moč.cest....

Dysurické potíže

Ahoj, celý svůj život chodím na lehko, i jako dítko školou povinné jsem nikdy...

Dysurické potíže

Dobrý den, je mi 26 let, před dvěma týdny mě začala bolet záda a začal jsem...

Dysurie

Dobrý den, chtěla bych poradit zda řešit potíže s močením, příznaky jsou klasické...

Dysurie, podezření na chlamydie

Dobry den, v rijnu 2017 jsem mel nechraneny pohlavni styk i analni. Po cca....

Dyzoptrie čéšky

Dobrý den, dneska jsem byla u ortopeda a bylo mi zjisteno : Chondromamalacie...

E - coli

Dobrý den, opakovaně jsem měla v pochvě nález e coli. Bylo přeléčeno 2 krát...

E coli


E coli

Dobrý den chci se zeptat ve 34 týdnu my byl odebrán ster s pochvy na e coli..a...

E coli

Chcel by som sa opýtať že či je možne aby sa mi tato bakteria držala na penise...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Operace tíselné kýly

Dobrý den, jsem po laparoskopické operaci tříselné kýly. Jak dlouho mám být...

Bolest pod kolenem


Atorvastatin

Z laboratorního rozboru krve mám dle lékaře vysoký cholesterol a při jednorázovém...

Biopsie mozku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak se dělá biopsie mozku. Musí se vždy dělat...

Píchání v břiše

Dobry den,v posledni dobe mam obcasne pichan v pravem vajecniku.Vcera po pohlavnim...

Zvýšená hladina TSH

Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem dvakrát dělanou laboratoř,...

Problémy s hlavou

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. V dubnu jsem prodělala zánět močových...

Vyrážka a HIV

Dobry den. Mela jsem rizikovy pohlavni styk. Zhruba po 3 tydnech mě bolelo v...

Chlamydie a doxybene

Dobrý den, vloni touto dobou jsem měl chlamydie a dostal jsem antibiotika na...

Cévní porucha mozku nebo krční páteř ??

Dobrý den, už dlouho se potýkám s problémy, jako jsou mžitky před očima, dvojité...

Degenerativní změny na krční páteři

Dobrý den nález-pokročílé degenerativní změny v segmentech C2/3 a C4-6,dorzální...

Jako bych měl hlavu "na šťopce"

Dobrý den p. doktore, mám pocit, jako bych měl hlavu "na šťopce". Je jakoby...

Bolest v krku

Dobrý den,chci se zeptat jestli může mít opakovaná bolest v krku několikrkát...

Malé fialové tečky na kůži

Dobry den. Dnes ráno jsem si všimla na prsou malých fialových teček. Jinak už...

Kojení a mátový čaj

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je pro kojící ženu vhodné, aby pila...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

MRSA v nose a očkování

Dobry den pan doktor, dcerka ma 4 mesiace a z porodnice si doniesla stafylokoka...

Alergická reakce?

Dobrý den. Po použití přípravku Garnier Pure Active s obsahem kyseliny Salicylové...

Prázdný váček

Dobrý den, dne 28.4 jsem měla pozitivní těhotenský test, slabé dvě čárky....

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možná rizika pro plod. Jsem v prvním trimestru...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×