Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mám obavy z infarktu, je mi 25 let

Psychiatrie Petr 20.1.2020

Co by měl lékař vědět o tvém problému? Přilož fotku či lékařskou zprávu, pokud ji máš.: Dobrý den, mám obavy z infarktu. Je mi 25 let a léčím se z úzkostí, protože mám strach o své zdraví. Měřil jsem se každý den, i několikrát denně. Tlak jsem měl od 120-135/85-99
Neustále mě štvalo se měřit každý den, tak jsem absolvoval 24h tlakový Holter. Výsledek zní: TK vyšší při napojení, poté během dne a noci tlak optimální. Jenže dnes mi to nedalo a zase jsem se změřil a měl jsem tlak 131/99. Může mě takový tlak zabít? Ten spodní myslím? Cholesterol mám 5,9. Bojím se
Děkuji

Co se chceš od lékaře dozvědět?: můj stav

Jak dlouho problém trvá?: měsíce

Léčíš se s nějakým závažným onemocněním? Jakým?: úzkost

Užíváš pravidelně nějaké léky, hormony nebo antikoncepci?: Ne

Máš alergii na nějaké léky?: Ne

Máš představu, čeho se problém týká?: ano

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, myslím si, že většina Vaších obav a celkově i potíží pramení z psychiky. Léčíte se s úzkostní poruchou, asi ne zcela dobře a dostatečně. Doporučila by jsem stav konzultovat především s Vaším psychiatrem, navýšit či upravit léčbu, zintenzivnit psychoterapii. 24 hodinová ambulantní monitorace TK odhalila, že máte během celých 24 hodin TK zcela normální. Vyšší byl při nasazení, co je pro Vás stresující okamžik, stejně jako u jednotlivých měření, kde se již předem obáváte výsledku. Takže k Vaši otázce. NE, hodnota TK, kterou opakovaně měříte Vás zabít nemůže, nebude ani provokovat infarkt myokardu. TK máte normální, fyziologický, léčit ho není potřeba. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

DObrý den Petře
V medicíně je sice možné všechno, ale při vašem věku a zdravotním stavu je pravděpodobnost infarktu pravděpodobná asi jako srážka s meteoritem. To že TK byl yšší při napojení svědčí o t syndromu bílého pláště čili že máte pouze strach pokud by váš strach byl takový že by vám vážněji narušoval život neváhejte se obrátit na psychiatra. protože vaším hlavím problémem je úzkost a obavy
s pozdravem
MUDr. Miroslav Sekot
psychiatr

Související dotazy

Obava z infarktu
Dobrý den, je mi 25 let a moc se obávám infarktu. Léčím...
Obava z infarktu
Dobrý den, je mi 25 let a moc se obávám infarktu. Léčím...
Obavy z infarktu
Dobrý den, je mi 25 let a jsem muž. Mám psychické potíže...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám neustály pocit, že mám oteklá kolena a vnitřní část stehen.

po operaci břišní aorty a následní operaci cév v třísle,mám neustály pocit ,že...

Mám nízké "libido", dá se s tím něco dělat?

Dobrý den, už několik let řeším problém s nízkým libidem. Jinak řečeno - sex...

Mám nízký osteocalcin (N-MID) a lékař mi doporučil vitamin K2.

Dobrý den, mám nízký osteocalcin (N-MID) a lékař mi doporučil vitamin K2. Moje...

Mám nově nasazenou HA

Dobrý den , jdu si k Vám pro radu . Mám nově nasazenou HA Dienille se 7 denní...

Mám nyní pravděpodobně zánět močového měchýře

Dobrý den, v současnosti beru na diverkutilidu půl roku cyklicky lék Normix...

Mám nyní velmi zvýšenou chuť na sex.

Dobrý den, jsem těhotná, 33 tt. Těhotenství bez komplikací. Mám nyní velmi...

Mám o sebe strach

Bolest při sexu byla až když jsem začala brát HA. Prva jsem brala Lindynette,...

Mám obavu z diagnozy roztroušené sklerózy.

Dobrý den, mám přibližně dva týdny mlhavé vidění v pravém oku. levé oko beze...

Mám obavu, kdybych se nakazil touto nemocí

Dobrý den, hodně cestují po EU a mám očkování proti žloutence AB. Přesto mám...

Mam obavy nakazou Listerii

Dobry den pane Dr.,jsem momentalne v Recku na dovolene a jsem v 18.tydnu tehotenstvi.Pred...

Mám obavy z těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Pravidelně beru antikoncepci, neuběhlo ani...

Mám obavy z těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Pravidelně beru antikoncepci, neuběhlo ani...

Mám obavy, aby to nebylo něco vážného.

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu. Už asi měsíc mám lechtivou až pichlavou...

Mám obavy, že mám ankylozující spondylitidu.

Dobrý den, mám již delší dobu problémy, bolí mě v tříslech, někdy i v hýždi....

Mám občas lehké brnění na prstech a nohou z dlouhého sezení v práci či doma

dobrý den, mám občas lehké brnění na prstech a nohou z dlouhého sezení v práci...

Mám občasné bolesti břicha a hlavy nebo průjem

1-3x za týden mám bolesti břicha, někdy k tomu i průjem a bolest hlavy. Když...

Mám obě ruce zhruba od poloviny loktů po konečky prstů necitlivé.

Dobrý den, jsem žena a je mi 70 let. Téměř každé ráno se probudím v posteli...

Mám obtíže s trávením.

Dobrý den, letos mi bude 69 let, již půl roku a zhoršení od prosince 2017 mám...

Mam OCD??

Dobrý den, zřejmě trpím OCD, cca 7 let, s tím že mam horsi a lepsi stavy, a...

Mám od dětství diagnostikované zátěžové astma bez alergie

Dobrý den, mám od dětství diagnostikované zátěžové astma bez alergie. Spouštěčem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání ve varlatech a bedrech


Bulka na varleti


Vermox - dávkování

Dobrý den, minulý týden jsem u dcerky zaznamenala výskyt roupů. Poté i u sebe....

Infekce

Dobry den! Mama 72r. mala zapal platnicky az ochrnula (mohla to dostat po obstrekoch?)....

Bolí mě to u těsně nad zadkem

Dobrý den. Mám bolest v oblasti ledvin, byla jsem u lékaře a v moči něco našli...

Zaboli to jen (nijak ostre, spis takovy tlak), kdyz se skousne, jinak ne.

Dobry den, prosim o radu, zda se Vam muj problem se zubem zda povedomy, prip....

Onemocnění jazyka

Dobry den.Moc prosím o pomoc.Chtěla bych se zeptat,co muze byt puvodcem tohoto...

Bolest varlete a E.coli

Dobrý den, stěrem mi byl zjištěna bakterie E.coli na penisu. Mám ho lehce zarudlý...

Svědění análu

Dobrý den. Už delší dobu mám potíže se svěděním a pálením řitního otvoru hlavně...

Kožní fibromy v oblasti genitálu

Dobrý den, už nějakou dobu pozoruji na penisu a šourku tyto výrustky, můžete...

Pocit tepu a vrnění v nohách

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, občas cítím tep na šlapkách v lýtkách a stehnech...

Warfarin, Antikoncepce, Menstruace

Dobrý den, v lednu roku 2014 jsem prodělala oboustrannou plicní embolii s infarktem...

Zánět v oblasti kostrče

Dobrý den, přibližně před půl rokem se mi v oblasti kostrče udělala podélná...

Vyrážka na penisu, mazové žlázy na penisu

Mám problém, už 2 roky mě trápí zčervenalá vyrážka ze zadu na penisu, nevím...

Bolest v zádech

dobrý den chci se zeptat často mě bolí záda v oblasti ledvin a nekdy to je až...

Svědivé pupínky na zadku

mám již delší dobu červené pupínky na zadnici na půlkách někdy to svědí hodně...

Dušnost a bušení srdce

Dobrý den, asi měsíc pociťuji tlak na hrudi a obtížné dýchání. Pocity nenadechnutí,...

Bolest na na vnitřní straně předkožky

Dobrý den, cca před 2ma týdny jsem pocítil bolest na na vnitřní straně predkozky...

Vyrážka na penisu

Dobrý den, udělaly se mi už před nějakou dobou na předkožce tyto pupínky....

Onko markery

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda si člověk může sám nechat udělat markery...

Reklama